Sommercabaret: Drømmen om Jacques er fragmenter af et liv

- Skal vi tage en af de frække scener?, foreslog Birgitte Simonsen, da hun sammen med Anders Gjellerup Koch og pianist Ulf Starup stillede op til fotografering i teatersalen bag Café 44 i Bogense. Foto: Betty Rasmussen

Sommercabaret: Drømmen om Jacques er fragmenter af et liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bogense Sommercabaret, der spiller fra 10. til den 25. august, er bygget op om den belgisk-franske sanger og komponist Jacques Brels tekster. Skuespillerne Birgitte Simonsen og Anders Gjellerup Koch fortolker Brels fortællinger.

Cabaret: Læg godt mærke til titlen "Drømmen om Jacques - en Jacques Brel Cabaret", årets Bogense Sommercabaret i teatersalen bag Café 44.

Ordet "drømmen" er vigtigt, for kabaretten er bygget op om en kvinde, der drømmer om Jacgues Brel, den belgiskfødte skuespiller, sanger og komponist, der rejste til Paris og efter nogle svære år dér blev verdenskendt for sine dramatiske og fortællende sange om livet og almindelige mennesker.

- Måske er han Jacques Brel, måske er det Anders, funderer den drømmende kvinde, Birgitte Simonsen med henvisning til sin medspiller på scenen, Anders Gjellerup Koch.

- Hun forelsker sig i hvert fald i hans poesi, hans fantastiske stemme, hans person.

Bogense Sommercabaret
Bogense Sommercabaret spiller i år "Drømmen om Jacques - en Jacques Brel Cabaret".Det foregår i teatersalen bag Café 44 i Adelgade 44 i Bogense.

De medvirkende er skuespillerne Birgitte Simonsen og Anders Gjellerup Koch og pianist Ulf Starup.

Der er premiere fredag 10. august klokken 20, og derefter spilles frem til 25. august undtagen søndage og mandage. Alle dage klokken 20.

Billetter kan bestilles på telefon 6481 2281, og de koster 200 kroner.
I Bogense Sommercabaret drømmer Birgitte Simonsen om manden, der måske er Jacques Brel - måske Anders Gjellerup Koch. Foto: Betty Rasmussen
I Bogense Sommercabaret drømmer Birgitte Simonsen om manden, der måske er Jacques Brel - måske Anders Gjellerup Koch. Foto: Betty Rasmussen

De evige følelser

Kabaretten præsenterer 16-17 sange, de fleste af Jacques Brel, men også enkelte af Edith Piafs sange.

- Hver sang rummer en fortælling, og den bærer vi videre til den næste sang, mens vi prøver at være de samme to personer, der går ind og ud af fortællingerne, fortæller Anders Gjellerup Koch, der med "Drømmen om Jacques" for første gang prøver kræfter med kabaret-genren.

- Drømme er jo fragmenter af et liv, og folk er gode til at forholde sig til fragmenter, supplerer Birgitte Simonsen.

Det er tredje gang, hun er på scenen i Bogense Sommercabaret, og det er hende, der har født ideen og skrevet mellemteksterne til "Drømmen om Jacques".

- Jeg har prøvet at skrive "shakespearesk", fortæller hun.

Jacques Brels tekster kredser ofte om de mørke sider af livet, ofte om livet som prostitueret.

- Men han er også meget sjov, siger Birgitte Simonsen.

- Han har meget sympati for dem, han skriver om. Han hylder dem, tilføjer Anders Gjellerup Koch, der ud over at synge også reciterer fra Brels tekster undervejs i kabaretten.

Og selv om Jacques Brel døde i 1978, har hans tekster stadig meget at sige publikum anno 2018, er de to skuespillere og deres pianist Ulf Starup sikre på.

- Det handler jo om mennesker. Om kærlighed, om svigt, om at blive forladt, om at blive elsket og om længslen efter at blive elsket. Og de følelser lever vi jo stadig med, forklarer Anders Gjellerup Koch.

Tilbage i 1987 stod Birgitte Simonsen og Anders Gjellerup Koch også på scenen sammen. Det var på Aarhus Teater i musicalen
Tilbage i 1987 stod Birgitte Simonsen og Anders Gjellerup Koch også på scenen sammen. Det var på Aarhus Teater i musicalen "Dagdrømmerbanden". Privatfoto

En intens oplevelse

De tre, der lige nu knokler for at blive klar til premieren fredag 10. august, ser Bogense Sommercabaret som en mulighed for publikum til at få en lille pause fra den travle hverdag - eller feriedag. En mulighed for at være eftertænksom. Et åndehul, kalder Ulf Starup det.

- Det er en meget intens oplevelse i den lille sal. Vi er meget tæt på publikum, så det er let at fastholde opmærksomheden, siger pianisten, der laver kabaret i Café 44 for 14. gang - så vidt han husker.

Både Birgitte Simonsen og Anders Gjellerup Koch er uddannet på Aarhus Teaters Elevskole, hun i 1984 han i 1986, så de har altså gået på skolen på samme tid.

Og i 1987 spillede de sammen på Aarhus Teater i musicalen "Dagdrømmerbanden", men siden har de ikke stået på scenen sammen.

- Da vores skuespillerskole havde jubilæum, spillede og sang Anders, og så huskede jeg, hvor god han er, siger Birgitte Simonsen, der derefter ringede til Anders Gjellerup Koch for at spørge, om han ville spille kabaret i Bogense sammen med hende. Og det lykkedes altså at få Bogense passet ind i hans travle kalender på Odense Teater.

- Ja, jeg kendte ham ikke, men det går jo meget godt, smiler Ulf Starup.

Alle Jacques Brels tekster rummer fortællinger om et liv, og i kabaretten
Alle Jacques Brels tekster rummer fortællinger om et liv, og i kabaretten "Drømmen om Jacques" bevæger Birgitte Simonsen og Anders Gjellerup Koch sig på eventyragtig vis fra fortælling til fortælling. PR-foto

Sommercabaret: Drømmen om Jacques er fragmenter af et liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce