Det giver ingen mening, at Claus Bundgaard skulle dø. Han var et rart og godt menneske, lød det fra hans grædende søster.

Odense: Et af mandagens tre vidner var Claus Bundgaards søster, som kunne bekræfte, at hendes bror var helt lam i højre side af kroppen og ude af stand til at klare sig selv som følge af en blodprop. Stærkt oprørt vidnede hun i retten. Den litauiske mand undgik at se i hendes retning, mens tårerne løb ned ad hendes kinder.

- Det giver ingen mening for mig, hvorfor nogen skulle have lyst til at slå ham ihjel. Hvad kunne han have gjort, som kunne forårsage, at nogen blev så vred, at han skulle slås ihjel? Han var så rar, og han kunne ikke gøre en kat fortræd, lød det grådkvalt fra hende.

Det giver ingen mening for mig, hvorfor nogen skulle have lyst til at slå ham ihel. Hvad kunne han have gjort, som kunne forårsage, at nogen blev så vred, at han skulle slås ihjel? Han var så rar, og han kunne ikke gøre en kat fortræd.

Claus Bundgaards søster.

Søsteren bekræftede, at Claus Bundgaard havde et svingende forbrug af alkohol og havde været på antabus, ligesom han af og til havde røget hash.

At han skulle have haft homoseksuelle tendenser, prosterede hun dog imod. Claus Bundgaard havde nemlig tidligere været gift med en kvinde og søsteren bekendt kun haft kvinder som kærester.

Mange bekendte

Claus Bundgaard havde ifølge sin søster en del bekendte i værtshusmiljøet i Bogense. Nogle af dem besøgte ham jævnligt, men de fleste af dem havde han kontakt med fra sin faste plads foran Fakta i Adelgade, hvor han ofte sad i sin kørestol og drak øl og røg cigaretter.

Ifølge søsteren var Claus Bundgaard stærkt afhængig af sin kørestol. I lejligheden kunne han køre ud på toilettet og trække sig fra kørestolen over på toiletsædet, men det var udelukket, at han kunne rejse sig og gå selv, som den litauiske mand ellers forklarede, at han havde set ham gøre.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Strammede snoren bagfra: Litauer vil frifindes for drab i Bogense

Strammede snoren bagfra: Litauer vil frifindes for drab i Bogense

2
Litauer får 12 års fængsel for at kvæle mand i kørestol

Litauer får 12 års fængsel for at kvæle mand i kørestol

1
Drabet i Bogense: Litauisk mand udvises

Drabet i Bogense: Litauisk mand udvises