Søndersø-elever vandt aviskonkurrence

Vinderne af "Avisen i undervisningen" blev 7.b fra Søndersøskolen, der her fejrer sejren foran Fyens Stiftstidende i Odense. Foto: Kim Rune

Søndersø-elever vandt aviskonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

7.b fra Søndersøskolen satte sig på førstepladsen i konkurrencen "Avisen i undervisningen". Årets tema var "På".

Søndersø: Nutidens store medieslag står mellem internettet og den klassiske trykte avis, men på mange områder kan den fysiske udgave stadig være med. Det blev demonstreret med al tydelighed, da stueetagen i Fyens Stiftstidendes mediehus på Banegårdspladsen i Odense blev omdannet til en sand myretue af skoleelever. Det var elever fra seks 6.-10.-klasser fra fynske skoler, der var samlet til kåringen af vinderne i konkurrencen "Avisen i undervisningen". 

Egentlig var de alle sammen vindere. De var nemlig de seks nominerede i konkurrencen, hvor mere end 50 klasser havde sendt deres bud på en web- eller papiravis til Fyens Stiftstidende.

Dagens vært, redaktør Peter Hagmund, gik den listige vej og indledte med at læse begrundelsen op for den første vinder i kategorien 6.-7. klasse. Det var tredjepladsen, der først blev afsløret. Den gik til 6. klasse fra Østre Skole i Middelfart, der udover æren fik en check på 1000 kroner. Andenpladsen gik til 6.a fra Agedrup Skole, der fik en check på 2000 kroner, mens førstepladsen gik til 7.b fra Søndersøskolen, der fik 5000 kroner. 

- Det landsdækkende tema har i år været "På", og det ord har vi så valgt at bruge i temaet "På den igen". Det kan jo både handle om at have dummet sig - eller måske om at komme op på hesten igen efter man har mødt modgang, fortæller klasselærer Lotte Mengel-From.

På en uge har 7.b. fået en redaktion op at stå, planlagt, skrevet, layoutet og trykt en avis. Undervejs har eleverne blandt andet interviewet Thomas Blachmann.

- De har gået seriøst til opgaven og syntes, det var sejt at stå med deres egen avis i hånden. Jeg synes, det er en god måde, at få det ind i undervisningen, for eleverne skal jo igennem de her genrer. De kan risikere at komme op i det til eksamen, fortæller Lotte Mengel-From.

      

 

Der var diplomer, slik og sodavand til vinderne, da præmierne blev overrakt onsdag formiddag. Foto: Kim Rune
Der var diplomer, slik og sodavand til vinderne, da præmierne blev overrakt onsdag formiddag. Foto: Kim Rune
Redaktionschef på Fyens Stiftstidende, Peter Hagmund, kunne overrække diplomer til vinderne af
Redaktionschef på Fyens Stiftstidende, Peter Hagmund, kunne overrække diplomer til vinderne af "Avisen i undervisningen". Foto: Kim Rune

Søndersø-elever vandt aviskonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce