Snavset grillbar: Fik stor bøde og sur smiley

Otterup Grillen, der ligger lige ved siden af OK-tanken i Søndergade, har ikke haft styr på hygiejnen, men nu har spisestedet fået sin glade smiley tilbage. Foto: Amalie Klitgaard.

Snavset grillbar: Fik stor bøde og sur smiley

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods indskærpelser haltede rengøringen og egenkontrollen i Otterup Grillen, så virksomheden fik en bøde på 10.000 kroner. Grillen har dog netop fået sin grønne smiley tilbage.

Otterup: En sur smiley er det værst tænkelige, du kan opnå i en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.

Den sure smiley gives til virksomheder med utilfredsstillende hygiejne, og straffen er enten bøde, politianmeldelse eller fratagelse af virksomhedens autorisation. Sådan én har Otterup Grillen på Søndergade 32 fået tildelt, fordi rengøringen og egenkontrollen har haltet.

Det fremgår af to kontrolrapporter, som avisen er i besiddelse af.

4. juli havde Otterup Grillen første gang besøg af en tilsynsførende fra Fødevarestyrelsen. Her modtog virksomheden en indskærpelse, fordi rengøringen og egenkontrollen var kritisabel. 31. august viste et ekstra kontrolbesøg dog, at ejerne tilsyneladende ikke havde taget ordene alvorligt til sig.

"Forholdet er ikke bragt i orden. Følgende er konstateret: Vægge og rør under produktionsvask samt hylde og ben på og under ovn fremstår med produktrester og snavs af ældre dato. Lysstofrør i kølerum, kølegitter, samt på vægge rundt om kølemotor ses der sorte skimmellignende belægninger, og hylder på reol i kølerum fremstår desuden med sorte skimmellignende belægninger. Under kølebro til salat ses der snavs af ældre dato," fremgår det af rapporten fra august, som i øvrigt er offentlig tilgængelig for alle borgere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Heller ikke egenkontrollen fik Otterup Grillen styr på, da spisestedet modtog en indskærpelse i juli.

"Det indskærpes, at virksomheden skal kunne fremvise en skriftlig risikoanalyse, der er dækkende for virksomhedens aktiviteter. Otterup Grillen har udprintet en en risikoanalyse, men virksomheden har ikke udfyldt dem korrekt - forholdet er der vejledt om ved tilsynet 7/6-17," oplyses det.

Da de to indskærpelser ikke er blevet overholdt, har Otterup Grillen fået tildelt to bøder af 5000 kroner.

 
 

Glad smiley tilbage

Avisen har talt med Lotte Lehnskov, der har været daglig leder i Otterup Grillen i de seneste fem måneder. Hun er ansat af Henrik Lønfeldt, som har forpagtet grillbaren siden november 2016.

Lotte Lehnskov oplyser, at Fødevarestyrelsen i starten af denne uge har aflagt et nyt kontrolbesøg. Det resulterede i, at Otterup Grillen fik deres glade smiley tilbage.

- De var her ovenikøbet med to mand i mandags. Vi er rigtig glade for, at vi nu igen lever op til de kriterier, som der bliver stillet til en grillbar, for vores gæster skal naturligvis være sikre på, at vi håndterer vores fødevarer i et miljø uden bakterier og snavs, konstaterer Lotte Lehnskov.

Snavset grillbar: Fik stor bøde og sur smiley

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce