Snart vælges sæk eller spand


Snart vælges sæk eller spand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis af skraldespande i tidligere Søndersø Kommune skal registreres, inden ny affaldsordning indføres

NORDFYN: Mens politikerne måtte bruge godt et par år for at finde frem til et nyt fælles renovationssystem, så får borgerne i Nordfyns Kommune noget kortere betænkningstid, når de skal vælge blandt mulighederne i den nye volumenbaserede affaldsordning, der træder i kraft fra årsskiftet.

I øjeblikket er både politikerne i Teknik- og Miljøudvalget og de kommunale embedsmænd i fuld gang med at få de sidste detaljer på plads.

Men det bliver først hen på efteråret, at kommunen vil være i stand til at fremsende borgerne de takster og den konkrete information, som skal danne grundlag for valg af affaldsordningen for den enkelte husstand.

Renovatør fundet

Der er muligvis allerede fundet frem til det firma, som får opgaven med at tømme de mange tusinde skraldesække og affaldsspande fra Klintebjerg i øst til Skåstrup i vest.

På et ekstraordinært møde i Teknik- og Miljøudvalget forleden så politikerne på de licitationsbud, som kommunen har modtaget fra forskellige renovatører.

Politikerne i udvalget fandt frem til det billigste tilbud, der samtidig lever op til alle de krav, som politikerne har sat til opgaveløsningen. Tilbuddet er sendt videre til godkendelse i først Økonomiudvalget og siden kommunalbestyrelsen. Først når godkendelsen er helt på plads efter kommunalbestyrelsesmødet den 21. august, får offentligheden at vide, hvilket firma, der får opgaven.

På nuværende tidspunkt ser udvalgsformand Kim Johansen (S) sig ikke i stand til at kunne oplyse, hvor mange firmaer, der afgav licitationsbud til kommunen eller om der er nogle lokale firmaer, der har vist interesse for opgave.
Ny affaldsordning
Efter flere års tilløb vedtog politikerne i Nordfyns Kommune i februar en ny ordning for afhentning af borgernes skrald.

Et snævert flertal på 13 mod 12 politikere stemte for en volumenbaseret ordning. Her er affaldsbeholderens størrelse og tømningsfrekvensen afgørende for borgernes betaling. Der kan vælges mellem sæk eller spande i to forskellige størrelser.

Den nye affaldsordning vil træde i kraft den 1. januar 2009. I løbet af efteråret skal borgerne vælge, hvordan deres affaldsordning skal være.

Spande registreres

Affaldsbeholderens størrelse spiller en afgørende rolle i den nye renovationsordning.

Derfor har kommunen behov for at vide, hvad der står rundt omkring hos borgerne. I de tidligere Otterup og Bogense kommuner giver det næsten sig selv, da borgerne her stort set alle gør brug af henholdsvis sække og affaldsspande i én størrelse. Anderledes er det i den tidligere Søndersø Kommune. Her står der beholdere i forskellige størrelser. Men hvilke beholdere, der står hvor, har kommunen p.t. ikke overblik over.

Derfor kører en kommunal medarbejder i disse uger rundt og registrerer hver enkelt af de flere tusinde affaldsspande i den gamle Søndersø Kommune. Tidligere har det ikke været nødvendigt at registrere eller interessere sig for beholderens størrelse, da borgerne har betalt deres renovationsudgifter efter vægt.

Snart vælges sæk eller spand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce