Torsdag eftermiddag kunne Naturstyrelsen og Nordfyns Kommune indvie 950 meter nyt stisystem i Otterup.

Otterup: Byskoven og mosen i det nordlige Otterup er et skønt sted at færdes, og nu er det også blevet en del nemmere. Arbejdet med at anlægge 950 meter ny sti i området kunne nemlig indvies torsdag eftermiddag af skovrider Jakob Harrekilde Jensen fra Naturstyrelsen Fyn samt formand for Teknik- og Miljøudvalget Franz Rohde (K).

Det nye stisystem har kostet cirka 900.000 kroner, hvoraf størstedelen af pengene kommer fra regeringens Naturpakke fra 2016. Nordfyns Kommunes andel lyder på omkring 100.000 kroner.

- Det er en fornøjelse at se. Vi ønsker i kommunen, at det skal være nemt at tage de sunde valg, og vi satser også på friluftsliv, så jeg synes, at det er en festdag i dag, lød det fra Franz Rohde, der selv er nabo til stien.

Byskoven i Otterup blev rejst i 1993/1994 og er derfor en meget ung skov.

- Når man kigger på skovbunden, er der slet ikke alle de planter endnu, som der skal være. Når man laver en skov, er der meget planlægning, og vi har arbejdet med at lave lysninger rundt omkring, fortalte Jakob Harrekilde Jensen.

Kom ud og brug den

Både udvalgsformand og skovrider opfordrede folk til at tage stisystemet i brug.

- Jeg tror, at stisystemet her kan være med til at få folk udefra til at overveje at bo i Otterup, og nu får mange bedre mulighed for at komme ud, lød det fra Franz Rohde.

Naturstyrelsen har også stillet borde og bænke op, så man kan tage sig et hvil efter en spadseretur i skoven.

- Det er en offentlig skov, så den er åben døgnet og året rundt, og det synes vi da, at man skal benytte sig af, lyder det fra Jakob Harrekilde Jensen.

Efter talerne kunne de omkring 50 fremmødte mennesker komme med ud på en to kilometer lang gåtur i det naturskønne område.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.