Slut efter mere end 30 år: Stort loppemarked lukker helt

Cirka 1000 mennesker plejer at betale en 20'er for at komme ind til Lions Club Otterups store loppemarked. Loppemarkedet afvikles den første søndag i september. Arkivfoto: Magnus Ørum Harkjær.

Slut efter mere end 30 år: Stort loppemarked lukker helt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lions Club Otterup har i mere end 30 år stået i spidsen for det årlige loppemarked i Otterup Hallen, men nu er det slut.

Otterup: Det årlige loppemarked i Otterup Hallen har i mere end 30 år været omdrejningspunkt for Lions Club Otterups økonomiske grundlag.

Selvom loppemarkedet i 2018 omsatte for tæt på det samme beløb som tidligere, kan folkene bag loppemarkedet se, at overskuddet falder år for år. Derfor har Lions Club Otterup nu besluttet, at loppemarkedet ikke længere skal afvikles.

- Det skyldes blandt andet, at vi må have hjælp fra andre foreninger til at varetage det store arbejde med at hente og bringe effekterne, samt opstille og afvikle hele markedet. Men også øgede omkostninger og større krav til affaldshåndtering af overskudseffekterne, som afhændes blandt andet på kommunens genbrugsplads. Samtidig kan vi se, at konkurrencen fra andre organisationer udfordrer kvaliteten af de afhentede effekter, siger præsidenten i Lions Otterup, Rolf Brems.

Lukningen betyder, at Lions Otterup stopper med at indsamle effekter fra husstande og dødsboer i lokalområdet. Allerede indsamlede effekter vil blive overgivet til andre hjælpeorganisationer. Da økonomien i loppemarkedet også er tæt forbundet med ældrefesten i Otterup Hallen, ser Lions i Otterup sig desværre også nødsaget til at udskyde denne.

Ældrefesten afholdes hvert andet år og trækker 250 personer fra den gamle Otterup Kommune.

Kæmper videre

Selvom lukningen af loppemarkedet får konsekvenser for økonomien i Lions Club Otterup, så er folkene bag stadig klar på at kæmpe videre med andre projekter.

- Vi vil stadig bestræbe os på at være en vigtig og stabil hjælpeorganisation i lokalområdet. Vi har haft stor succes med vores udsolgte kirkekoncerter, auktion på torvet og julemarked. Vi undersøger nu andre muligheder for indsamling af midler, som kan komme fremtidige ansøgere til gode. Lions Otterup takker for den hjælp, velvilje og støtte, som mange borgere gennem årene har udvist, siger Rolf Brems.

Lions Danmark donerer årligt omkring 25 til 30 millioner kroner til humanitære formål. Disse penge fordeles suverænt af den enkelte klub og går til både internationale, nationale og lokale formål i nærområdet.

Slut efter mere end 30 år: Stort loppemarked lukker helt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce