Slagtere sælger 200 kilo medister dagligt

Illustration: Gert Ejton

Slagtere sælger 200 kilo medister dagligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medisterpølse er toppen af poppen, når nordfynboerne køber julemad. Flere slagtere solgte dagligt 200 kilo pølse i dagene op til jul, men der suppleres med and og steg

Nordfyn: Der var travlt i de nordfynske slagterbutikker op til jul. Specielt montrerne med medisterpølse var populære blandt julekunderne.

- I juledagene solgte jeg dagligt omkring 200 kilo af min hjemmelavede medister. Så det er klart det mest populære, siger slagtermester Bjarne Rasmussen fra Hasmark Slagteren, som har kunder, der kommer langvejsfra for at få fingre i medisteren.

- Jeg har haft kunder, der påstod at komme hele vejen fra Fanø for at få at købe min julemedister, fortæller han.

Hos SuperBest i Bogense er der også godt salg i den populære pølse.

- Det er helt klart vores hjemmelavede julemedister, der sælger bedst. Vi laver den ud fra en opskrift, der er gået i arv gennem fire generationer, og vi har dagligt solgt 200 kilo af den, fortæller SuperBest’s slagtermester, Chris Møller.

Hos SuperBrugsen i Søndersø og Kvickly i Otterup slår and og svinekam medisterpølsen som de mest populære juleretter, men mange vælger at købe alle tre retter til julemiddagen.

- Folk køber rigeligt mad. Et eller andet sted er det jo alt for meget, siger ferskvarechef i SuperBrugsen i Søndersø, Klaus Sundstrup Jensen.

Selvom der er lidt forskel på, hvad de fire slagtere sælger mest af, så er de alle glade for juleomsætningen.

- Den 21. december var omsætningen 35 procent højere, end 21. december sidste år, jubler Chris Møller.

- Snevejret har været en gave for os, for det har betydet, at folk har valgt at handle i Otterup i stedet for at køre til Odense, siger slagtermester Ole Jensen.

Slagtere sælger 200 kilo medister dagligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce