Skulle bare tanke, men blev i flere dage: 2000 turistposer giver gevinst på havnen

Birthe Thaisen med blot en af de 2000 poser som deles ud sommeren over til turister i havnen og på campingpladsen. Foto: Magnus Harkjær

Skulle bare tanke, men blev i flere dage: 2000 turistposer giver gevinst på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er højsæson for Turismens Venner. Denne sommer deler de 2000 poser ud til turister, og indsatsen har dokumenteret effekt.

Bogense: Betyder det overhovedet noget, når de grønblusede frivillige fra Turismens Venner går rundt på havnen og deler poser med turistinformation rundt? Ja, det gør det faktisk i den grad.

Birthe Thaisen, som er holdleder og selv går rundt med poser en gang om ugen, oplevede for eksempel selv, at et par turister i en båd valgte at blive adskillige dage i Bogense, selvom de egentlig bare skulle ind og tanke brændstof.

- Det var så sjovt. Jeg mødte et par sejlere i en båd, som havde fået nogle informationer fra en af mine søde kollegaer nogle dage før. De skulle slet ikke til Bogense, men så havde de bladret lidt i materialet, og de havde valgt at ligge i Bogense lige siden, hvor de havde været ude og spise og opleve nogle ting. De var så glade for, at vi kunne finde på at gå rundt og give dem så gode oplevelser, fortæller Birthe Thaisen.

Sejlerne kom fra Sjælland, og sådan et initiativ havde de altså aldrig før oplevet.

- Jeg blev helt høj af det, da han sagde, at det var et fantastisk initiativ. Han havde aldrig oplevet det andre steder, siger hun.

Folk reagerer meget positivt. Det er meget sjældent, at nogen siger nej tak, og hvis de gør det, er det som regel fordi, at de er på vej væk igen.
Birthe Thaisen, Turismens Venner.
Hvem ville ikke føle sig velkommen med sådan et smil? Birthe Thaisen er blandt de mest trofaste frivillige i Turismens Venner. Foto: Magnus Harkjær
Hvem ville ikke føle sig velkommen med sådan et smil? Birthe Thaisen er blandt de mest trofaste frivillige i Turismens Venner. Foto: Magnus Harkjær

Gode tilbud

I turistposen er der foruden kort og turistbrochurer også kuponer, hvor man blandt andet kan få en gratis is eller øl, ligesom der er gode rabatter at hente i diverse butikker.

Birthe Thaisen har delt turistposer ud i tre sæsoner, og det er altid en dejlig oplevelse, synes hun.

- Folk reagerer meget positivt. Det er meget sjældent, at nogen siger nej tak, og hvis de gør det, er det som regel fordi, at de er på vej væk igen, siger hun.

Mange af turisterne kommer fra Tyskland eller andre lande, men med lidt kropssprog og et smil kommer man langt som uddeler, mener Birthe Thaisen, som selv taler engelsk og forstår en del tysk.

- Jeg får mange gode oplevelser ud af det og hilser på mange søde mennesker. Det er en meget hyggelig aktivitet, siger hun.

En succes

Børge Pedersen er en af de bærende kræfter i Turismens Venner, og han er slet ikke i tvivl om værdien af det frivillige turistarbejde.

- Jeg er sikker på, at det betyder meget. I går kom P4 Fyn sejlende. De fik også en pose, og de var helt begejstrede over den modtagelse, som de fik. Vi ved, at poserne bliver brugt, og at de kigger på indholdet, siger han.

Der deles 1000 poser ud på havnen, ligesom Bogense Kyst Camping deler 1000 poser ud til campinggæsterne. I alt er der 22 enheder i posen, men så skal den heller ikke blive større, mener Børge Pedersen.

Folk husker det

Bureauleder hos VisitNordfyn Rikke Lindhøj er begejstret over det frivillige arbejde fra Turismens Venner.

- Det er en forlænger til vores arbejde, som vi ikke har mulighed for at gøre på samme måde. Det betyder alt, at Turismens Venner starter sådan noget op på eget initiativ, fordi de har lyst til at glæde folk, siger hun.

I Kerteminde findes et lignende koncept, men ellers er der ikke mange steder i landet, hvor turister får så varm en velkomst som i Bogense.

- Gæsterne kan mærke, at de gør det, fordi de har lyst. Det er en positiv oplevelse, som de slet ikke forventer at få, og det er noget, som folk husker, når de har oplevet det, siger hun.

I alt tæller gruppen 19 frivillige, som skiftes til at dele poser ud mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i sommerperioden, men i en weekend som denne med de gamle træskibe bliver der også delt ud fredag og lørdag.

Skulle bare tanke, men blev i flere dage: 2000 turistposer giver gevinst på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce