Skuffelse over Otterups nej


Skuffelse over Otterups nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMARBEJDE: Politikere i nabokommuner forstår ikke Otterups afvisning

NORDFYN: Det nordfynske samarbejde er sendt til tælling med Otterups nej til et fælles skatte- og arbejdsmarkedskontor. Visioner om samarbejde på en række områder i nærmeste fremtid har fået et effektivt knock-out. Og ifølge politikere fra nabokommunerne er det både ærgerligt og skuffende for den fælles tværkommunale fremtid.

Kigger vestpå

Konsekvensen kan blive, at Bogense -og måske også Søndersø -vender sig mod vest og danner allicancer med kommuner på Vestfyn.

- Det kan godt være, at Otterup har råd til en nej-holdning. Men det har Bogense ikke. Så vi kan blive nødt til at kigge os omkring efter andre kommuner, der vil samarbejde, påpeger formand for socialudvalget i Bogense Kommune, Eva laut Andersen (V). Hun nævner nabokommuner mod vest, Ejby og Nr. Åby, som mulige samarbejdspartnere, og lægger i øvrigt ikke skjul på sin skuffelse over, at Otterup vender de øvrige ryggen. Ikke mindst fordi afvisningen betyder, at en proces mod fælles arbejdsmarkedskontor og integration af flygninge stoppes, før den overhovedet er kommet igang for alvor.

- Endnu er der ikke kommet noget konkret indhold på bordet. Og vi kan jo ikke forholde os til virkeligheden, før vi har set den. Derfor er det utroligt ærgerligt at stoppe arbejdsgruppernes arbejde nu, tilføjer Eva Laut Andersen.

Boomerang

Formand for teknisk udvalg i Søndersø Kommune, Paul Rye Kledal (R) kalder Otterups holdning for tragikomisk. Han mener, at argumentet om ikke at udvide det tværkommunale samarbejde af frygt for at få kommunesammenlægning ind ad bagdøren er en veritabel boomerang.

- I stedet vil det komme frontalt ind ad fordøren, spår Paul Rye Kledal.

- Hele ideen med samarbejdet er jo netop at sikre den lokale indflydelse på ny teknologi, stordriftsfordele og kommunal kompetence i udliciteringssager, tilføjer han. Som sin kollega i Bogense forstår han heller ikke frygten for et fælles skat og arbejdsmarkedskontor og går i rette med Otterup Kommunes holdning om, at borgerne skal betjenes i hjemkommunen.

- Hvorfor skulle vi ikke anvise vores borgere til et fælles kontor på Nordfyn. I dag skal folk på det 'rigtige' arbejdsmarked køre til Odense, hvis de bliver ledige, og til Svendborg, hvis de bliver anvist et job på de kanter, pointerer Søndersø-politikeren. Han benytter ordet drønærgerligt om forbedret service i de tre nordfynske kommuner, der bremses af sognerådspolitikere og følelser uden bund i virkeligheden.

Eva Laut Andersen ser kun en vej frem, såfremt man skal undgå en nedlæggelse af kommunerne indenfor de næste år. Løsningen er hvad hun benævner entreprenør-modellen: Kommunen beskriver en opgave, der udføres at et firma udefra. Og så kan de øvrige kommuner købe ydelserne af den ansvarlige kommune.

- Vi er nødt til at omstille os og løse tingene i fælleskab, lyder rådet fra Bogense-politikeren.

Skuffelse over Otterups nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce