Skoletræt: Mentorer skal hjælpe skoleelever videre

En af de elever, der har gennemført Talentspejder-programmet i Kerteminde er Astrid Hansen (th), der med hjælp fra mentor Linda Sundstrup (tv) fra virksomheden Persolit genfandt skoleglæden og nu går i 1. g på Tietgen Handelsgymnasium. Arkivfoto: Vibeke Volder

Skoletræt: Mentorer skal hjælpe skoleelever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyns Kommune og Nordfyns Erhverv og Turisme er sammen med Landsforeningen Talentspejderne på vej med et projekt, der skal hjælpe nordfynske skoleelever, der ikke er helt klar til en uddannelse efter folkeskolen.

Nordfyn: Vil du hjælpe en nordfynsk skoleelev med at blive bevidst om sine egne talenter og styrker, så han eller hun kan komme videre fra folkeskolen til en uddannelse og et job? Og samtidig give din egen virksomhed bedre muligheder for at få kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Opfordringen kommer fra Nordfyns Kommune og NEET, der i samarbejde med organisationen Talentspejderne er på vej med en kampagne for at skaffe frivillige mentorer til skoleelever, der for eksempel er skoletrætte, ikke trives i skolen, har svært ved at se egne styrker, er erklæret ikke-uddannelsesparate.

Projektet skal bidrage til at løse to problemer: For mange unge nordfynboer kommer ikke i gang med en uddannelse eller får et job, når de siger farvel til folkeskolen.

Og flere virksomheder har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft, fordi det er svært at lokke de unge tilbage til Nordfyn, hvis de har forladt hjemegnen for at studere.

Talentspejderne er en frivillig, upolitisk og ikke-religiøs organisation, der sammen med eksperter i læring har udviklet et talentprogram for unge i 7., 8. og 9. klasser.

På Fyn har Talentspejderne allerede et samarbejde med Kerteminde og Faaborg-Midtfyn Kommuner og har nu også lavet en aftale med Nordfyns Kommune.

https://www.fyens.dk/kerteminde/Mentorforloeb-Astrid-Hansen-genvandt-skoleglaeden/artikel/3184937

Vi har jo flere virksomheder, der har fået sociale priser og andre, der også har en bred tilgang til medarbejdere, så vi skal nok finde nogle mentorer.
Ove Syberg, erhvervskonsulent i Nordfyns Erhverv og Turisme
Erhvervskonsulent hos Nordfyns Erhverv og Turisme Ove Syberg står for at finde nordfynske mentorer, der vil hjælpe en skoleelev til at blive parat til at forsætte med en uddannelse efter folkeskolen. Foto: NEET
Erhvervskonsulent hos Nordfyns Erhverv og Turisme Ove Syberg står for at finde nordfynske mentorer, der vil hjælpe en skoleelev til at blive parat til at forsætte med en uddannelse efter folkeskolen. Foto: NEET

Erfaringerne er gode

Det bliver op til skolerne at udpege de elever, der kan have gavn af en voksen mentor, mens NEET går i gang med at finde mentorer, der både kan være ansatte eller ledere i private og offentlige virksomheder, efterlønnere eller pensionister med erfaringer fra erhvervslivet.

- Vi har jo flere virksomheder, der har fået sociale priser og andre, der også har en bred tilgang til medarbejdere, så vi skal nok finde nogle mentorer, siger erhvervskonsulent hos NEET Ove Syberg.

Mentorerne skal på et endagskursus, hvor de bliver fortrolige med det program, som de skal gennemgå sammen med den unge i et forløb på 24 møder af halvanden times varighed, og tanken er, at mentoren skal kunne bruge 45 minutter om ugen af sin arbejdstid og 45 minutter af sin fritid. Møderne skal foregå på virksomheden eller et neutralt sted, aldrig privat.

De første kursus for mentorer holdes den 8. februar på Tingstedet i Søndersø.

Talentspejderne har gode erfaringer med de forløb, der hidtil har været kørt. 86 procent af de unge gennemførte hele forløbet, og 80 procent af dem kom bagefter i gang med en uddannelse, fortæller konsulent i Talentspejderne Maibritt Henning Bajric.

Skoletræt: Mentorer skal hjælpe skoleelever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce