Sikkerheden i at den lokale skole ikke er truet af lukning, fik Kim Thomsen, hans kone og to børn til at flytte til Trekroner i Jammerbugt Kommune.

Trekroner: De seneste dage har vi i Fyens Stiftstidende beskrevet, hvordan man i Jammerbugt Kommune arbejder for at sikre bosætning og liv i hele kommunen. Man mangler endnu at se den fulde effekt af strategien, der blev indført for et par år siden, men alligevel tyder meget på, at kommunen har haft held med at vende den kedelige nedgang i borgere til et lille plus hvert år.

Vi kunne mærke viljen fra både politikere og skoleledelsen til at bevare skolen. Det har givet os den ro, som vi havde brug for, og jeg tror på, at vi kan holde liv i området herude.Kim Thomsen, tilflytter til Trekroner.

Fredningen af de små skoler og lokalsamfund har i hvert fald haft den konsekvens, at flere har turde flytte på landet, fordi en måske kommende skolelukning ikke ligger under landsbyen som en tikkende bombe.

I idrætshallen i Trekroner møder vi Kim Thomsen, der fik jobbet som halbestyrer for et halvt år siden efter at have arbejdet 12 år i vindmøllebranchen. Det var blandt andet sikkerheden for, at skolen ikke lukkede om to år, der fik ham til at rykke teltpælene op i Hamborg sammen med sin tyske kone og to børn for at søge et nyt liv.

Kim Thomsen kommer selv fra området, og familien har længe ejet deres hus, som de har brugt som sommerhus. Lysten til at flytte permanent til Trekroner boblede dog i familien.

En god sikkerhed

- Og så skulle det være nu, inden vores lille pige skulle starte i skole. Jeg ville gerne give mine børn en opvækst som min egen, der er helt anderledes end den i storbyen. På skolen i Hamborg var de 80 børn på hver årgang, og de lokale fodboldhold ville først se vores dreng til prøvetræning, inden de lod ham starte i klubben. På halvandet år spillede han kun en enkelt træningskamp, fortæller Kim Thomsen.

Anderledes er det på skolen og i fodboldklubben i Trekroner.

- Dernede foregik alt i et højt tempo. Vi kører flere kilometer efter tingene nu, men vi bruger kortere tid på det, og vi har mere tid til at se vores børn, siger han.

Politikernes vilje til at holde de små samfund i gang blev afgørende for familien.

- Vi kunne mærke viljen fra både politikere og skoleledelsen til at bevare skolen. Det har givet os den ro, som vi havde brug for, og jeg tror på, at vi kan holde liv i området herude, siger Kim Thomsen.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.