Skolebestyrelse: Besparelser sender børn til privatskoler

Formand for Særslev-Hårslev-Skolens skolebestyrelse frygter, at en nedskæring på skolens to afdelinger vil sende endnu flere børn af sted til privatskoler. Foto: Mikkel Hamann Jensen

Skolebestyrelse: Besparelser sender børn til privatskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Særslev-Hårslev-Skolens skolebestyrelse advarer politikere om besparelser på skoleområdet.

Særslev/Hårslev: Hvis forringelser på skoleområdet betyder, at Særslev-Hårslev-Skolens afdeling kun skal have elever til 6. klasse, mens afdelingen i Hårslev skal nøjes med at have elever til 3. klasse, vil det sende alt for mange børn direkte i armene på private skoler.

Det mener formanden for skolebestyrelsen Asger E. Andersen.

- På kort sigt tror jeg, at forældre vil melde deres børn ud af skolen og kigge mod privatskoler. På længere sigt vil det være svært at tiltrække nye ressourcestærke beboere, og man kan frygte, at det ender i et A- og B-hold, hvor dem, der har råd, sender deres børn i privatskole, mens de andre må nøjes med det, som den offentlige skole har at tilbyde i Særslev og Hårslev, siger formanden.

Asger E. Andersen kender til en del nytilflyttere i området, som netop har valgt lokalområdet til på grund af de nære dag- og skoletilbud. Også hans egen familie er flyttet til Særslev fra Odense.

- Vi ville gerne væk fra de store institutioner, men nu bliver spørgsmålet, om det var den rigtige skole og det rigtige område at flytte til. Derfor er vi kede af, at det her forslag kan ramme Særslev og Hårslev så hårdt. Det er nogle kedelige tendenser, siger Asger E. Andersen.

I Hårslev vil børnene kunne opleve at skulle skifte skole hele to gange. Omstillingskataloget lægger også op til, at børn fra Hårslev ikke nødvendigvis skal gå i overbygningen i Søndersø, men at de skal fordeles mellem Bogense og Morud.

- Det, tror jeg ikke er godt, for børn i den alder, siger skolebestyrelsesformanden.

Skolebestyrelse: Besparelser sender børn til privatskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce