Skole mangler penge til vikarer


Skole mangler penge til vikarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndersøskolen risikerer at skulle aflyse mange undervisningstimer. Kontoen til vikarløn er blevet voldsomt overskredet

SØNDERSØ: Skoleleder Flemming Dahlqvist er utilfreds med den pose penge, som Søndersøskolen modtager for at kunne aflønne de vikarer, som skal træde til, når lærere på den store byskole i Søndersø melder sig syge.

Ifølge Flemming Dahlqvist er det helt umuligt at fastholde en ordentlig vikardækning med de penge, som skolen får stillet til rådighed til formålet af Nordfyns Kommune.

- Vi bliver sat i en klemme, hvor jeg som skoleleder enten kan vælge at være økonomisk eller pædagogisk uansvarlig.

Flemming Dahlqvist har valgt den første mulighed. I det forgangne skoleår har skolelederen hentet vikarer ind stort set hver eneste gang, en lærer var forhindret i at undervise. 99,7 procent blev vikardækket.

- Som skoleleder kan jeg kun stå inde for, at der gennemføres mest mulig undervisning. Ud fra pædagogiske hensyn kan jeg ikke forsvare, at eleverne får fri eller sidder alene.

Den exceptionelt høje vikardækning i det seneste skoleår har haft store økonomiske konsekvenser for Søndersøskolen.

- Vi har overskredet vikarkontoen med flere hundrede tusinder kroner. Vi har brugt cirka det femdobbelte i forhold til det, som vi havde på vores vikarkonto.

Hvis Søndersøskolen skal have sit budget til at holde, kan skolen meget vel blive nødt til at aflyse en masse undervisning fremover. Og aflyst undervisning kan blive en realitet på Søndersøskolen

Der er i hvert fald ikke noget, der tyder på, at kommunens folkeskoler på næste års kommunale budget kan se frem til at få yderligere penge, som den kan bruge til at aflønne vikarer.

Det fastslår udvalgsformand Steen Brydegaard (S) fra Familieudvalget.

- Jeg er ikke blevet præsenteret for oplysninger om, at vores skoler helt generelt har problemer med at få deres vikarkontoer til at slå til. Derfor kan jeg ikke forestille mig, at der vil ske ændringer på det punkt, konstaterer den øverst ansvarlige politiker for skolevæsenet.

Steen Brydegaard afviser Flemming Dahlqvists udlægning af, at kommunen stiller skolelederne over for et valg mellem økonomisk uansvarlighed eller pædagogisk uansvarlighed. Han påpeger, at vikarkontoen udgør en lille del af de mange millioner kroner, som Søndersøskolen hvert år får stillet til rådighed.

Hvis pengene til vikarer ikke slår til, så er det op til skolelederen og skolebestyrelsen at finde pengene andre steder på eget budget. Eksempelvis ved at holde igen med indkøb af nye bøger, computere eller andet elektronisk udstyr.

- Det er her, at bestyrelse og skoleleder må i gang med at prioritere.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formand eller næstformand i skolebestyrelsen.

Skole mangler penge til vikarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce