Skohandler Jette Dalhøj opfordrer til at kæmpe for en forsøgsordning med helligdagsåbning. Hun er træt af ventetiden, hvor ingen foretager sig noget.

Bogense: Da ønsket om en Bogense-dispensation fra lukkelovens bestemmelser om, at butikker skal holde lukket på helligdage, blev luftet for første gang for to år siden, var det på initiativ af Jette Dalhøj, der driver skobutik i Adelgade. Hun synes, det er for slapt, at der ikke kæmpes mere for sagen.

- Hvis ikke der er nogen vilje, er der heller ingen vej at gå. Det går alt for langsomt. Jeg synes, det er synd og skam for byen, at vi i for eksempel påsken kunne opleve en masse mennesker på havnen, men oppe i byen måtte vi lukke vores døre for dem. Der bliver talt så meget om turisternes betydning for Nordfyn, og så gør man ikke noget for, at vi kan åbne dørene for dem. Det skriger til to verdenshjørner, siger Jette Dalhøj.

Hun mener ikke, det bør være en stopklods, at Bogense tilsyneladende er den eneste by med det specielle problem, at indtægterne fra turisterne skal holde butikkerne i live året rundt.

- Det kan godt være, vi ikke kan få ændret loven, men det kan man ikke vide med sikkerhed, hvis man slet ikke gør forsøget. Få nu den ansøgning sendt afsted. Man kan vel i det mindste forsøge at få en forsøgsordning i et par år.

Efter hendes mening, er det også et spørgsmål om kommende generationsskifter.

- En årsomsætning, der i så stort omfang er turistafhængig, samtidig med vi ikke må åbne i flere turisttunge perioder, er ikke attraktiv. Og de banker, der skal finansiere dem, kan også se, at der kun er indtjening halvdelen af året, og at man selv skal have penge med på arbejde det andet halvår.

 

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.