50 år og et digitalt kvantespring senere forlod Anny Gervig rådhuset i Otterup

Glasdørene på Otterup Rådhus har lukket sig bag fuldmægtig Anny Gervig for sidste gang. Hun har taget afsked med sin kommunale arbejdsplads gennem fem årtier.

Godt nok 50 år ældre, end da hun kom 1. februar i 1966. Men også med en god portion erfaring rigere og livskraften intakt. Nu skal den blot bruges på andre fronter end bag de sikre hæve-sænke-borde.

- Haven kan godt bruge en hånd. Og så skal jeg til at finde ud af, hvad jeg skal, nu hvor jeg er pensionist, smiler den 67-årige afvæbnende.

For 10 år siden var Anny Gervig med et par kolleger i audiens hos kronprins Frederik på Christiansborg. For at takke for fortjenstmedaljen i sølv, som hun fik for 40 års tro tjeneste i det offentlige.

Tæt på, hvor det hele begyndte

Kollegerne er stoppet, og medaljer for 50 års fast arbejde findes ikke i ordenskapitlet. I stedet blev det til en varm afsked på rådhuset.

Annys møde med arbejds­livet blev indledt på det gamle sognekontor. Uden for vinduet tøffede den nordfynske jernbane på sidste svelle.

Hun har oplevet to kommunal­reformer, sagt både De og du og serviceret fra 2000 til 29.000 indbyggere.

Ifølge hendes chef er hun både den første og sidste af sin slags i Nordfyns Kommune. For kommuner kommer og går, det ligger ligesom i tiden.

  • fyens.dk