Sepp på besøg: Fodbold, fadervor og fællesspisning

Den tidligere danske landstræner Sepp Piontek fortalte onsdag aften i Bårdesø Forsamlingshus. Privatfoto

Sepp på besøg: Fodbold, fadervor og fællesspisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften gæstede tidligere landsholdstræner Sepp Piontek Bårdesø Forsamlingshus til vinterens sidste "kom-sammen-aften", hvor han fortalte om tiden som landsholdstræner i firserne.

Bårdesø: Der var en gang hvor VM og EM ikke var noget, det danske fodboldlandshold deltog i. Spillerne ville hellere hygge sig, der var for mange, der gerne ville feste til langt ud på natten og egoerne var store, lyder forklaringen fra tidligere landstræner Sepp Piontek, da han onsdag aften fortæller i Bårdesø Forsamlingshus.

Arrangementet er et samarbejde mellem Bårdesø Forsamlingshus og Krogsbølle Kirke, hvor bestyrelsen for forsamlingshuset havde fremtryllet en lækker menu og hvor menighedsrådet havde medbragt hjemmebag og petit four til kaffen. Menuen og den prominente gæst kunne lokke 130 gæster fra lokalområdet til en .

- Det er et spændende foredrag om, hvordan man med en anderledes og professionel indstilling skaber succes. Om det foregår i en virksomhed eller på det danske landshold er underordnet. For kunsten til at få den enkelte spiller eller medarbejder til at yde sit bedste afhænger af motivation og lederevner samt evnen til at være en teamplayer, siger Jette Demuth Andersen.

Sepp Piontek fortalte hvordan han kom til som træner i 1979, og fik vendt bunken af store talenter inden landsholdet allerede i 1984 fik spillet sig med til EM i Frankrig. Danmark var nu med på de helt store scener.

Landstræneren havde bare fire timers danskundervisning med i rygsækken, da han overtog det danske landshold. "Ordnung muss sein" og kontrol fremfor tillid, blev nogle af grundstenene, da landsholdet blev bygget op til en størrelse, hvor det både kunne vinde og begejstre. Det var en hård opgave, for egoerne, der skulle tumles var folk som Elkjær, Arnesen og Lerby.

Disciplinen på banen

Piontek mener, at disciplin, grundighed og hårdt slid som han bragte med til landsholdet, er egenskaber, der ligger dybt i en, når man er født under krigen i den daværende tyske by Breslau (nu polsk), jaget af Den Røde Hær for overlevelse, bombninger og til sidst flugt.

Han fortalte om, hvordan det at være krigsbarn i efterkrigens Tyskland bygger karakter - hvis man klarer den ovenpå sult og utryghed. Da han var fem år flyttede familien Piontek til Nord-Friesland og det var her, at han på grund af vilje, styrke og hurtighed blev en fodboldspiller, der allerede som 20-årig blev hentet til Bundesligaklubben Werder Bremen, som havde fået øje på netop hans kompromisløshed fremfor hans manglende teknik.

Her spillede han som forsvarer, der skræmte angriberne med sin fysik og mere til, hvis det blev nødvendigt. Og netop på grund af hans kompromisløshed og hans lederevner, blev han i en alder af 31 et naturligt valg, da Werder Bremen kom i økonomiske vanskeligheder og klubben manglede en træner.

I sine år som spiller og træner i Tyskland havde han ikke så meget til overs for de danske spillere. De festede, drak og røg og var i det hele taget ikke særligt seriøse i forhold til deres præstationer på banen. Troen på de gode resultater var ikke stede. Men det blev anderledes og efter nogle hårde år var bøtten vendt.

Efter 2 x 45 min. og en halvleg på 15 min., hvor der var kaffe og hjemmebagt kage, nåede foredraget sin ende og de mange gæster fik mulighed for at stille spørgsmål.

Sepp på besøg: Fodbold, fadervor og fællesspisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce