Selvmål og selvsving


Selvmål og selvsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Kristian Kristiansen Roesskovsvej 27, 2. tv, 5200 Odense V

Det er faldet Otterups borg-mester Dyssemark for brystet, at jeg har bedt det kommunale tilsyn tage kommunens administration af de lov-pligtige hjemmebesøg under luppen. Rent tidsspilde, siger han, og henviser til, at alle kender alle i den lille kommune, og at ingen derfor kommer til at sidde og vente på hjælp.

Det er da selvmål, der vil noget! For hvordan var det nu lige i Ørbæk kommune - var det ikke her, at en 80-årig kvindes pårørende måtte gå til pressen og fortælle om den helt igennem skandaløse behandling, den lokale hjemmehjælp tilbød hende?

Dén kvinde måtte NETOP vente på hjælp, indtil sagen kom i avisen, og så var der næsten ingen ende på forvaltningens tjenstvillighed.

Pointen, borgmester Dyssemark, er den, at Ørbæk Kommune faktisk har ca. 3000 FÆRRE indbyggere end Otterup. Kan De følge mig?

Og vil De evt. også medgive mig, at det er et mere end problematisk signal, socialudvalgsformand Poul Olsen udsender ved at sige, at der er "mange andre og langt vigtigere" love at overholde.

Hvem har egentlig uddelegeret socialudvalget kompetencen til at prioritere de forskellige love? Og mener borg-mesteren i forlængelse heraf, at det vil være helt OK, hvis kommunens civile borgere i så henseende begynder at foretage deres egne prioriteringer?

Er det f.eks. OK bare at snyde lidt i skat? Og hvor meget er i så fald "lidt"?

Velkommen på glidebanen, borgmester. Den bastante henvisning til, at "vi overholder loven", afkræftes klart af artiklen (18/7). Magt er ikke altid ret - men borgerne har det undertiden.

Selvmål og selvsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce