Seks ton pommes frites: Hvad tilskuerne vil have til VM i cyklecross i Bogense

Henved ved 20.000 sultne tilskuere ventes til VM i cyklecross, der i februar holdes i Bogense. Mange flere end tilfældet var, da byen i 2017 var arrangør af en world cup-afdeling. Arkivfoto: Lasse Hansen

Seks ton pommes frites: Hvad tilskuerne vil have til VM i cyklecross i Bogense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VM i cyklecross, der holdes i Bogense, stiller store krav til forplejningen af de omkring 20.000 tilskuere. Kyndige folk hos Superbrugsen i Søndersø har bestilt efter, hvad de mange udenlandske tilskuere sætter pris på.

Søndersø: - Frygten er at bestille alt for meget eller alt for lidt.

Troels Olsen, souschef i Superbrugsen Søndersø, har det ligesom, mange kender fra, når der skal holdes en hjemlig sammenkomst. Forskellen er bare, at der kommer omkring 20.000 gæster og ikke, hvad der kan samles i en almindelig bolig. Således er det gået til, at det pludselig faldt naturligt at bestille seks ton pommes frites.

Sammen med andre kyndige mennesker i Superbrugsen har han det overordnede ansvar for forplejningen til VM i cyklecross, der første weekend i februar holdes i Bogense. For at nærme sig det perfekte menukort drog han til det seneste VM, i Holland. Her fik han vished for, at der ingen grund var til at anskaffe sig en guldindbundet gourmetkogebog.

Til VM kommer mennesker, der elsker kød. De hollandske og belgiske tilskuere, som der er flest af ved VM, kender deres livretter og er ikke bange for at stå ved dem. Får de pommes frites, pølser og burgere er de glade og tilfredse. Burgere, der vel at bemærke ikke skal være en hvilken som helst slags.

Jo enklere jo bedre. Salat, ost og hvad der ellers har sneget sig ind i danske cafeburgere gider de ikke. Ligesom pommes frites skal være den klassiske enkle slags serveret på en bakke og med mulighed for dyppe i ketchup og mayonnaise. Mere forlanger de ikke.

- Frygten er at bestille alt for meget eller alt for lidt.
Troels Olsen, souschef i Superbrugsen Søndersø, der har ansvar for at bestille de rette mængder mad til VM i cyklecross

Norge skræmmer

Troels Olsen fik noget at tænke over, efter at han havde lejlighed til at tale med manden, der i 2017 stod for forplejningen ved VM i landevejscykling i Norge. Han fortalte en skrækhistorie om, hvordan madsalget svigtede, fortid nordmændene satsede på, at fansene ønskede at fordybe sig i det norske køkken.

I Bogense bliver der tre serveringssteder og efter planen også et sted med vegetarmad. Sidstnævnte har ikke højeste prioritet. I Holland så Troels Olsen kun to mennesker, der søgte hen mod den vegetarbod, som var opstillet der. I Bogense bliver der serveret efter devisen; tilbød gæsten, hvad gæsten vil have. Med til det koncept hører også burgere med kød fra Ditlevsdal Bison Farm i Morud ud fra den tanke, at mange danske tilskuere ønsker burgere på et andet niveau end de udenlandske besøgende.

9000 pølser

Foruden bjerget af frosne pommes frites bliver der leveret 9000 pølser og 6000 bugere. Det tilhørende brød bliver bagt i Søndersø. Den praktiske arbejde med tilberedning og salg varetages primært af 150 frivillige fra Søndersø Gymnastikforening. Mange fik værdifuld erfaring i, hvad der kræves, da de på samme måde gik til hånde ved den world cup-afdeling, som blev holdt i Bogense i november 2017.

Her bed Troels Olsen også mærke i, hvornår tilskuerne spiser. Så snart der cykles, fokuserer de kun på at følge med i løbet. Til gengæld eksploderer salget i pauserne. Derfor gælder det om at være klar med store mængder varme pommes frites på de rette tidspunkter.

I de to dage, som VM varer, kalkulerer Troels Olsen og Co. med, at hver tilskuer i gennemsnit spiser 2,5 gange inde på VM-området.

Seks ton pommes frites: Hvad tilskuerne vil have til VM i cyklecross i Bogense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce