Et par nye ansigter blev indsat i bestyrelsen for Landdistriktsrådet Nordfyn, som også uddelte støttekroner til lokale initiativer.

Søndersø: På Landdistriktsrådet Nordfyns generalforsamling blev der sagt farvel til formand Niels Bo Nielsen samt Jens Quist Jordhøj, der er i gang med at færdiggøre sit medicinstudie og derfor ikke har tid til bestyrelsesarbejdet i øjeblikket. De blev efter en afstemning erstattet med John Arnshof (Hårslev) og Tanja Jokumsen (Hasmark). Klaus Hummelhoff (Lunde) modtog genvalg.

Hvem der skal ersatte Niels Bo Nielsen som formand er endnu ikke bestemt, men det finder landdistriktsrådet ud af inden længe på et konstituerende møde.

Efter Annette Vilhelmsens oplæg om revitalisering af civilsamfundet og den frivillige arbejdskraft, var det blevet tid til at dele penge ud fra puljen til lokale initiativer. I alt 10 ansøgninger er blevet indstillet til de godt 750.000 kroner i puljen.

Veflinge Kirkeskov modtog 201.050 kroner, Oasen Krogsbølle Midtby 150.000 kroner, nyt samlingspunkt, Skåstrup Forsamlingshus (91.280 kroner), Skamby Multipark (90.000 kroner), mobil sauna i Ore (61.000 kroner), fitnessredskaber i Kappendrup (25.266 kroner) og endelig fodboldmål i Tørresø (12.156 kroner).

Fordi checks er en uddød form for valuta, fik repræsentanterne for området i aftenens anledning udleveret en Mobile Pay-overførsel på pap, som de kunne tage med hjem til lokalsamfundet, hvor støttekronerne formentlig tages yderst godt imod.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.