Kim Hammelsvang Henriksen blev i forbindelse med premieren på sommer-cabareten i Bogense overrasket af TV2 Charlies Revygalla. Han blev nomineret i revykategorien "Årets Bedste Parodi." Senere blev Kerteminde Revyen nomineret som "Årets bedste Revy.

Bogense: Mens de involverede var badet i rampelys på scenen og publikums afslutningshyldets efter premieren på sommercabareten "En dag er ikke levet uden kærlighed" torsdag aften i Cafe 44 i Bogense, slog overraskelsens lyn ned over cabaretens mandlige skuespiller, Kim Hammelsvang Henriksen: Ned ad trappen fra loftet til scenen landede pludselig Mikkel Schrøder fra TV2 Charlie og overrakte ham den Charlies Revygallas officielle nominering til titlen som "Årets Bedste Parodi."

Det slog i den grad benene væk under Kim Hammelsvang Henriksen.

- Tak skal du have, det var en komplet overraskelse. Man står der på en cabaretscene, og så sker sådan noget. Jeg er komplet målløs. Og superlykkelig. Nu har jeg været rodet ind i alle Charlies kategorier. Jeg har været nomineret som årets talent og vundet prisen for årets bedste hovedrolle. Nu er jeg så nomineret i parodi-kategorien. Jo, der en fjerde kategori: bedste kvindelige hovedrolle. Men den har jeg nok ikke de store chancer for at få, sagde han umiddelbart efter nomineringen, der blev modtaget med brusende bifald i den lille hyggelige og intime sal i cafe 44.

Tilbage efter otte år

Her havde han sammen med sin kvindelige medspiller Birgitte Simonsen under musikalsk akkompagnement af Ulf Starup og instruktion fra Mads Nørby til publikums tydelige begejstring opført premieren på årets sommer-cabaret.

"En dag er ikke levet uden kærlighed," er en syngende fortælling om kærlighed mellem mennesker og de afstikkere, den af til fører med sig - formidlet gennem et væld af gamle folkekære kærlighedsslagere, som: "Kys hinanden" - "Nå" - "Angelique" - "Hvem har du kysset i din gadedør?" - og mange, mange andre i samme ørehængerkategori.

Ud over begejstringen over nomineringen, var Kim Hammelsvang Henriksen også svært godt tilfreds med forløbet af premiereaftenen.

- Der var en fantastisk atmosfære, og dette sted er skønt at optræde på. Jeg optrådte her for otte år siden, og det var dejligt at vende tilbage. Der var en masse kendte ansigter blandt publikum, og så er det noget særligt at spille cabaret, ikke mindst på sådan et lille sted - der er sådan en dejlig intim og fortættet stemning over det, sagde Kim Hammelsvang Henriksen.

Også nominering til Kerteminde Revyen

Nomineringen af Kim Hammelsvang Henriksen var ikke aftenens eneste.

Efter forestillingen modtog Kerteminde Revyen Charlies nominering til "Årets Revy." Den blev overrakt til skuespiller Farshad Kholghi og Mads Nørby, som udover sit instruktørjob i Bogense, også er revydirektør i Kerteminde. Også for dem kom nomineringen som en overraskelse.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.