Den folkekære sangerinde Birthe Kjær er til rosenfestival i Bogense. søndag formiddag døbte hun en nyforædlet rose til byen i sit eget navn.

Bogense: Birthe Kjær er i byen, og den er allerede malet rød: Søndag formiddag døbte hun ved Manniken Pis i Bogense den nyforædlede røde rose, der er udviklet og produceret til Bogense. Som rosenfestivalens æresgæst blev hun bedt om at døbe den i sit eget navn.

Det skete som det sig hør og bør: Birthe Kjær bevæbnede sig med en flaske champagne og hældte de liflige dråber ud over den store røde buskrose.

- Det er unægteligt en stor ære at få lov at døbe en rose. Og så i sit eget navn! Nu ved jeg da, hvad jeg skal give mine venner i gave fremover, sagde hun.

Den røde farve er ikke tilfældigt valgt, fortalte Pernille Olsen fra Poulsen Roser, der i samarbejde med Grønløkke Planteskole i Bogense har forædlet og dyrket den nye rose og i øvrigt står for forædlingen af langt hovedparten af alle roser verden over.

For Birthe Kjær kom farven ikke som den store overraskelse.

- Jeg vidste det jo ikke, men jeg havde nok tænkt, at den blev rød. Den farve har jeg indgået i nogle af mine sange, sagde hun med henvisning til sangene om at male byen råde og at drage til havs i en knaldrød gummibåd.

Birthe Kjær var forinden blev modtaget på rådhuspladsen, hvor hun ankom, som det er tradition til rosenfestivalen i Rolls Royce med taxavognmand Karsten Hansen ved rattet. Det gik ikke helt efter etiketten.

- Nej, uha, jeg er ikke vant til at være så fint kørende med privatchauffør og det hele. Så da bilen stoppede, åbnede jeg bare døren for at stige ud. Jeg skulle jo have ventet på, at chaufføren åbnede døren for mig. Jeg væltede bare ud. Nå, det går vel nok, alt sammen.

Med rosendåben er Birthe Kjærs arbejdsdag i Bogense ikke færdig. Hun giver koncert i HCA Boxen klokken 13.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.