Fredag middag var der rejsegilde for de kommende almene boliger på den gamle sygehusgrund.

Bogense: Det er kun godt 59 år siden, der sidst var rejsegilde på den store grund i Bogense. Lige i vandkanten ved Kattegat. Dengang var det byens stolthed - det nye sygehus, der tog form. Fredag middag var håndværkere, boligforening, kommende beboere og mange andre interesserede samlet til rejsegilde på det byggeri, der afløser de gamle sygehusbygninger, der havde stået tomme siden 2002. Allerede den 1. november i år kan de første beboere rykke ind i Sct. Anna Park, der med sine moderne gule sten og fremtidssikre løsninger har rejst sig på grunden. Her knokler håndværkerne i første omgang på 36 almene boliger. Fredag middag kunne håndværkerne holde en pause og deltage i det officielle rejsegilde for byggeriet.

- Vi har været bagud efter der opstod nogle forsinkelser i arbejdet, men de er indhentet, og i dag kan vi konstatere, at vi når det så beboerne kan flytte ind den 1. november. Egentlig hedder datoen 1. oktober for vores vedkommende, men vi skal have noget tid til at gennemgå alle lejlighederne. Der vil altid være et eller andet i så stort et projekt, som skal rettes, siger formand for Bogense Boligforening, Klaus Bentzen.

Lige nu har de kommende lejere sat underskrift på godt halvdelen af de 36 lejligheder, og der er en venteliste på 175, så efterspørgslen har været stor.

- Der er et behov for almene lejligheder i Bogense. Vi så det ved vores byggeri ved den gamle havn, hvor alle boliger var lejet ud før de stod færdige, og vi mærker en enorm interesse for Sct. Anna Park lige nu, siger Klaus Bentzen.

  • Af: