Savner familien: Skovby-præst rejser hjem til Køge

Agnethe Søndergaard Sørensen har arbejdet så meget, at hun ikke har haft tid og overskud til at slå rod på Nordfyn, så nu tager hun konsekvensen og rejser hjem til Køge. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Savner familien: Skovby-præst rejser hjem til Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med udgangen af februar siger Agnethe Søndergaard Sørensen farvel til jobbet som præst på Nordfyn. Savnet af familie og venner på Sjælland blev for stort.

Skovby: Det blev kun til 13 måneder for Agnethe Søndergaard Sørensen som præst i Skovby, Ore og Guldbjerg sogne.

Savnet af familie og netværk kombineret med et for voldsomt arbejdspres sender med udgangen af denne måned den 53-årige præst tilbage over Storebælt til Køge, hvor hun kom fra, da hun tiltrådte sit første præsteembede i de nordfynske sogne 1. februar sidste år.

"Sagen er den, at jeg nok har været lidt for ivrig efter at gøre tingene så godt, således at jeg er kommet til at arbejde alt for meget", skriver hun blandt andet i en klumme i den seneste udgave af Sognebladet.

- Og så har jeg manglet min familie tæt på til at sige, at "nu skal du altså holde fri", for man kan jo altid gøre tingene bedre, siger Agnethe Søndergaard Sørensen.

Hjemme i Køge har hun blandt andet sin 31-årige søn, som hun glæder sig til at komme tættere på.

Caminoen trækker

Det var med en utraditionel baggrund, at Agnethe Søndergaard Sørensen indtog præstegården i Skovby. I 25 år havde hun arbejdet med at udvikle analysemetoder til enzymer på Novo Nordisk. Men ved siden af havde hun også læst filosofi og psykologi på Roskilde Universitetscenter, og det byggede hun videre på ved at studere teologi.

Og det er bestemt ikke fordi, hun er træt af at være præst, at hun nu pakker flyttekasserne igen.

- Jeg er rigtig glad for alle de kirkelige handlinger og at blive indviet i folks glæder og sorger, siger hun, der da også håber på et nyt embede tættere på familie og venner.

Indtil det lykkes, pønser den vandreglade præst på at finde seks uger i kalenderen for at tage til Spanien og gå Caminoen fra ende til anden.

Men inden det sker, er der mulighed for at sige farvel til Agnethe Søndergaard Sørensen, når der søndag den 25. februar er afskedskaffe i Sognehuset i Skovby efter gudstjenesten klokken 14.

Indtil en ny præst er ansat i de tre sogne, er Charlotte Karlsen Juul Thomsen konstitueret i jobbet, og pastor emeritus Peter Grønlykke, Ore vil desuden tage nogle af gudstjenesterne.

Savner familien: Skovby-præst rejser hjem til Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce