Sankthans uden bål mange steder

Midsommeren kan risikere at skulle fejres uden det traditionelle bål. Beredskabet afventer nedbøren i den kommende uge, men det ser mest tørt ud. Arkivfoto

Sankthans uden bål mange steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den smule regn, der er faldet hen over weekenden, ændrer endnu ikke på afbrændingsforbud.

Nordfyn: Selvom den seneste uge har budt på nedbør, så har det ikke været meget mere, end at det har fået renset det værste støv ud af luften. I forhold til beredskabets afbrændingsforbud, er der ikke ændret på udsigten til en sankthansaften med bål.

I Søndersø har de grønne spejdere allerede aflyst festen, og det samme har man i Krogsbølle. I Otterup vil jagtforeningens sankthansfest i hundeskoven på Horsebækvej blive gennemført - med eller uden bål alt efter om afbrændingsforbudet bliver ophævet.

- Der kan sagtens blive en hyggelig aften ud af det med resten af programmet, men alt efter meldingen fra beredskabet kan det også være, det bliver med et mindre bål. Vi skal nok ikke tænde op i alt det træ, der ligger på pladsen, fortæller Jens Erik Bruun.

På vejen, der hedder Halshusene ud mod Enebærodde, afventer man også stadig en melding fra beredskabet, men ellers er der bål ved det lille ophalersted ved p-pladsen fra klokken 21, og der vil være trykt en stak sange. Her plejer 400-500 mennesker at mødes til bål, men mange kommer tidligere og sidder og griller ved p-pladsen, fortæller Jean Rochat.

Sankthansfejringen er skabt af et hold frivillige, der køber træ til bålet. - Så folk må gerne tage lidt kontanter med, så laver vi en indsamling til næste års bål, siger Jean Rochat.

I Bogense er sankthansfejringen ellers gennem mange år blevet gennemført med bål på havet ved Østre Mole, og her kunne man have godt styr på sikkerheden, men efter festen er flyttet til marinaen, afhænger bålet af beredskabets meldinger.

Lige nu byder meterorologernes aktuelle langtidsprognose kun på fem millimeter regn inden sakthans, og det er ikke nok til at ændre på afbrændingsforbudet, lyder det fra Beredskab Fyn, der afventer situationen.

Sankthans uden bål mange steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce