Sammenlægning skal løse Hårslevs giftproblemer

Hårslev Vandværk sender hvert år cirka 25.000 kubikmeter ud til sine forbrugere, mens Gamby-Hindevad indvinder godt 100.000 kubikmeter. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Sammenlægning skal løse Hårslevs giftproblemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ordinære generalforsamling i Hårslev Vandværk vil have rent vand i hanen hurtigst muligt.

Hårslev: Der skulle både bruges et større lokale og bæres flere stole ind, da en velbesøgt generalforsamling i Hårslev Vandværk torsdag aften nikkede et første ja til bestyrelsens planer om at opløse sig selv, og sende forsyningsopgaven videre til naboerne ved Gamby-Hindevad Vandværk.

Hårslev er et af de fire nordfynske vandværker, der lige nu kæmper mod en forurening med sprøjtemidler, og allerede den 15. marts skal bestyrelsen kunne lægge en realistisk handlingsplan frem for Nordfyns Kommune.

Kommunens krav er, at der skal være rent vand i hanerne senest 1. juni næste år, og efter at have vendt de mulige løsninger blev sammenlægningsplanerne sendt videre til en ekstraordinær generalforsamling den 13. marts.

Spørgsmålet kan først endeligt afgøres på en ekstraordinær forsamling, fordi man her kan stemme ved almindeligt flertal blandt de fremmødte. Hvis det bliver et officielt ja fra Hårslev, er det op til andelshaverne ved Gamby-Hindevad Vandværk at tage det sidste skridt mod sammenlægning ved deres generalforsamling senere på måneden.

Bestyrelse fortsætter

En del af aftalen omkring sammenlægningen er, at der skal etableres ny rørledning og stikledninger til mere end 20 forbrugere på Kastanievej i Hårslev.

- Det har vi fået et tilbud på sammen med sløjfningen af de to boringer og vandværket. Udgiften vil nogenlunde passe med vores kassebeholdning, og på den måde går vi ind i Gamby-Hindevad med et opdateret og velholdt ledningsnet, siger Max Hansen, der er formand i Hårslev Vandværk.

Både han og Niels Frost Rasmussen fra Gamby-Hindevad kan se fordele ved en sammenlægning. For Hårslevs forbrugere er fordelen først og fremmest rent vand i hanerne, og for Gamby-Hindevad kan man ruste man sig til fremtidens udfordringer ved at dele omkostningerne ud på flere forbrugere. Samtidig vil de faste udgifter til for eksempel vandprøver blive halveret.

Formændene er enige om, at udfordringerne for de små private vandværker kun vil blive større i de kommende år.

De bestyrelsesmedlemmer, der ellers havde meddelt, at de ikke ønskede genvalg - valgte torsdag aften at gøre arbejdet færdigt og fortsætte indtil sammenlægningen bliver en realitet denne sommer.

Sammenlægning skal løse Hårslevs giftproblemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce