Sag om indkøb af kurser: Centerleder fyret og meldt til politiet


Sag om indkøb af kurser: Centerleder fyret og meldt til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen om indkøb af kurser i Nordfyns Børne- og Familiecenter får nu ansættelsesmæssige konsekvenser.

Nordfyn: Nordfyns Kommune afslutter ansættelsesforholdet med centerlederen for Nordfyns Børne- og Familiecenter med øjeblikkelig virkning og uden yderligere varsel, ligesom hun er politianmeldt for brud på sin tavshedspligt. Samtidig indledes der en afskedigelsessag mod kommunens chef for Børn og Familie Henrik Jacobsen.

KL's undersøgelse af indkøb af kurser i regi af Nordfyns Børne- og Familiecenter er nu afsluttet, og det er blandt andet på det grundlag, at Nordfyns Kommune følger op med de nævnte konsekvenser for de to involverede ledere.

- Nu foreligger resultatet af undersøgelsen, og vi har haft lejlighed til at nærlæse den. Vi må konstatere, at der er tale om nogle forhold af en meget alvorlig karakter, og det drager vi konsekvensen af, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

Sagens forløb

Sagen tog fart, da TV2 Fyn den 22. april afslørede, at centerlederen for Nordfyns Børne- og Familiecenter havde købt kurser hos sin søster - et forhold, som hendes foresatte, børne- og familiechefen, var vidende om, men ikke greb ind over for.

Som en konsekvens iværksætter Nordfyns Kommune den 24. april via Kommunernes Landsforening en uvildig undersøgelse og fritager i samme forbindelse begge ledere for tjeneste.

Mens undersøgelsen pågår, kommer det yderligere frem, at centerlederen har videregivet stærkt fortrolige oplysninger om to børn til sin søster og dermed har brudt sin tavshedspligt.

Nordfyns Kommune vælger også at inddrage KL i denne del, og det bliver aftalt med KL, at der laves en særskilt undersøgelse heraf som tillæg til aftalen.

Det er denne del af undersøgelsen, der har fået den konsekvens, at ansættelsesforholdet med centerlederen den 5. juni 2018 er afsluttet med øjeblikkelig virkning og uden yderligere varsel. Nordfyns Kommune har desuden politianmeldt centerlederen for brud på tavshedspligten.

"Det er helt afgørende, at vores borgere kan have tillid til, at deres oplysninger er i sikre hænder hos Nordfyns Kommune og bliver behandlet i overensstemmelse med den gældende lov. Vi kan konstatere, at der bevidst er videregivet stærkt personfølsomme oplysninger om to børn, hvorfor vi tager dette alvorlige skridt", siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

Nordfyns Kommune har torsdag været i kontakt med forældrene til de to børn og har oplyst dem om, at der er videregivet personfølsomme oplysninger om deres børn, og om hvordan Nordfyns Kommune har fulgt op.

Ledelsessvigt og manglende tillid

Nordfyns Kommune vurderer, at det var et alvorligt ledelsessvigt, da børn- og familiechefen ikke greb ind over for bruddet på habilitetsreglerne, selv om han var vidende herom.

Det er dette ledelsessvigt og det dermed forbundne tab af tillid til børn- og familiechefen, som er grunden til, at Nordfyns Kommune nu har indledt en afskedigelsessag.

Nordfyns Kommune har på baggrund af sagen taget initiativ til drøftelser i organisationen, som skal skærpe opmærksomheden omkring Forvaltningsloven og god adfærd i det offentlige.

Emnet har været på dagsordenen i kommunens chefgruppe og lederforum, ligesom det har været det i kommunens MED-system.

- Vi har dygtige og ansvarsfulde ledere i Nordfyns Kommune, og sagen er på ingen måde karakteristisk for den måde, vores ledere agerer på. Når sådan noget sker, er det altid en god anledning til en dialog om det ansvar og de forpligtelser, der påhviler ledere og alle andre ansatte i Nordfyns Kommune", siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

Da der er tale om personalesager, har Nordfyns Kommune ikke yderligere kommentarer til sagen end ovennævnte.

Sag om indkøb af kurser: Centerleder fyret og meldt til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce