SF vil mindske besparelser med øget skat


SF vil mindske besparelser med øget skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modsat SF anser Socialdemokraterne ikke en skattestigning som en mulighed for at undgå barske besparelser på næste års budget

NORDFYN: Selv om sanktioner fra staten vil fratage kommunen 75 procent af et eventuelt skatteprovenu, bør politikerne hæve skatten.

Det mener Steen Brydegaard (SF).

- Vi sidder og arbejder meget hårdt på at finde de nødvendige besparelser. Men skal kommunen spare alle de varslede godt 61 millioner kroner, så kommer det til at gøre ualmindelig ondt på borgerne, siger Steen Brydegaard.

Derfor mener han, at beslutningstagerne i Nordfyns Kommune skal rette blikket mod Middelfart Kommune, hvor politikerne med en socialdemokratisk borgmester i spidsen lægger op til at hæve skatten.

De nordfynske socialdemokrater vil efter alt at dømme ikke følge deres partifæller i Middelfart. Det fastslår gruppeformand Jørgen Simonsen.

- Vi burde hæve skatten. Men muligheden for at øge vores skatteprovenu er reelt ikke til stede med den nuværende lovgivning.

Sådan som tingene fungerer, er det alle landets kommuner, der kan blive straffet på økonomien, hvis kommunerne ikke samlet set efterlever regeringens krav om at holde skatten i ro.

- Vi kan ikke tillade os at skubbe problemerne over på andre kommuner, siger Jørgen Simonsen.

Nordfynslisten har endnu ikke truffet en endelig beslutning om, hvorvidt en skattestigning er en farbar vej.

- Alle muligheder må stå åbne, siger Arne Erlund.

Den radikale Bo Jakobsen har heller ikke gjort sin stilling endelig op omkring en eventuel skattestigning,

Borgmester Bent Dyssemark (V) har tidligere afvist, at en skattestigning kan komme på tale. I går var det ikke muligt at få en kommentar fra De Konservative.

Fra 2011 vil Nordfyns Kommune få fuldt udbytte ud af en skattestigning, der bliver vedtaget på næste års budget.

Når kommunalbestyrelsen i aften førstebehandler budget er der langt fra overblik over alle de eventuelle besparelser på næste års budget.

SF vil mindske besparelser med øget skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce