- Vi har ligget politisk tæt op ad hinanden. Dorte Schmidts kompetencer på den økonomiske politiks område er indiskutable, siger S-borgmesterkandidat Kim Johansen.

 Nordfyn: Socialdemokraterne har ingen betænkeligheder ved at lukke Nordfynslisten ind i folden. Tværtimod.

- Vi har ligget tæt op ad hinanden ideologisk og i det konkrete politiske arbejde, især hvad angår den økonomiske politik og de sociale værdier. Så vi tager imod med kyshånd. Vi er glade for at få dem under vores vinger.

Det siger socialdemokraternes nordfynske borgmesterkandidat, Kim Johansen, som en kommentar til, at Nordfynslisten har besluttet at nedlægge sig selv, og at to af listens stiftere, Arne Erlund og det nuværende medlem af kommunalbestyrelsen, Dorte Schmidt i stedet stiller op for Socialdemokratiet til kommunalvalget, der finder sted 21. november i år

Kim Johansen hæfter sig ved, at Socialdemokratiet og Nordfynslisten i alt overvejende grad har været enige i kommunalbestyrelsen i de tre valgperioder, Nordfynslisten har været med.

S-listen

Den socialdemokratiske opstillingsliste har ligget klar i nogen tid, men partiet har ventet med offentliggørelsen for at afvente Nordfynslistens endelige beslutning.

Opstilings-afstemningen kommer ikke til at gå om af den grund. De to tilflyttere fra Norfynslisten, Arne Erlund og Dorte Schmidt, bliver blot placeret nederst på den allerede vedtagne kandidatliste.

Seks af de syv nuværende S-medlemmer af kommunalbestyrelsen genopstiller. Kun Lasse Haugaard genopstiller ikke på grund af kommende studier.

Herefter ser den socialdemokratiske kandidatliste således ud:

1. Kim Johansen, Bogense

2. Gert Rasmussen, Veflinge

3. Helle Waagner, Bogense

4. Brian Lebæk, Otterup

5. Anette Lykke Jensen,  Særslev

6. Idrees Haider, Søndersø

7. Kim Fischer Nielsen, Otterup

8. Pia Longet, Otterup

9. Birna Harfeld Friislund, Skamby

10. Kent Lindharth, Otterup,

11. Svenn Kopp Pedersen, Bogense

12. Ann Berit Christensen, Morud

13. Klaus Hummelhoff, Lunde

14. Arne Erlund, Kappendrup

15. Dorte Schmidt, Hasmark

- Der har kun været få tilfælde, hvor vi ikke har været enige, f. eks. i budgetforhandlingerne sidste år. Omvendt var vi sammen om at vedtage et budget uden om borgmesteren og Venstre før det seneste kommunalvalg. Så alt i alt ser jeg kun fordele. Jeg har stor respekt for Dorte Schmidt og det arbejde, hun har udført i de mange år. Hendes kompetence på det økonomiske område er helt indiskutabel. Som økonom har hun en fantastisk indsigt og en imponerende analytisk evne, også til at gennemskue og stille saglige og relevante spørgsmål til det talmateriale, vi som politikere får udleveret og skal forholde os til, siger Kim Johansen.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.