S-formand: Vi er i 11. time


S-formand: Vi er i 11. time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt andet kørsel af specialelever har væltet kommunalbudgettet. - Overskridelse fuldstændig vanvittig, kommenterer Kim Johansen (S)

Nordfyn: For ganske få måneder siden var der ingen ko på den nordfynske is. Kommunens budget for 2009 så ud til at holde sig inden for rammerne, og da staten havde givet velsignelse til en forhøjelse af skatten med en halv procent, var meldingen, at budget 2010 også nok skulle hænge sammen. I sidste ende skrev en samlet kommunalbestyrelse under på indeværende års budget.

Men hverken budget 2009 eller 2010 holdes inden for rammerne. Der mangler i omegnen af 25 millioner kroner.

- Vi har siddet med ro i sindet, så det kommer bag på alle, siger gruppeformanden for Socialdemokraterne, Kim Johansen.

Kæmpeoverskridelse

Listen over de enkelte budgetoverskridelser er lang, men i følge en opgørelse fra Nordfyns Kommunes økonomiafdeling ligger en af de store poster hos dagplejerne, der koster 3.6 millioner kroner ekstra i 2009. Snerydning koster tre millioner kroner ekstra i 2010, og så koster kørsel med elever, der modtager specialundervisning ikke kun 5.72 millioner kroner som forventet. Det Budget er overskredet med 3.5 millioner kroner i 2009.

- Det vil sige, at vi bruger næsten 10 millioner kroner på at transportere unge rundt i kommunen. Det er jo fuldstændigt vanvittigt, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Kim Johansen.

I eftermiddag sørger forvaltningen i Nordfyns Kommune ved et møde for, at den samlede kommunalbestyrelse får en gennemgang af, hvordan verden i løbet af knap fire måneder ændrede sig så drastisk.

- Vi er i 11. time, der skal altså styr på budgetterne nu, og det kræver en meget strammere budgetopfølgning, hvis vi fremover skal stole på de tal, der kommer fra forvaltningen, siger Kim Johansen.

Borgmester frustreret

Nordfyns Kommunes borgmester, Morten Andersen (v), kan endnu ikke forklare, hvorfor budgetterne løb løbsk.

- Det er da frustrerende. I september så budgettet ud til at balancere, og 4. januar holder det så ikke længere. 25 millioner kroner betyder noget, og vi vil for alt i verden undgå fremover, at budgetopfølgninger tilsyneladende er så upålidelige, siger borgmesteren.

Kim Johansen vil have, at udvalgene i fremtiden er særdeles opmærksomme på, at spareplaner, der er anført på budgettet, også bliver udført.

- Vi vil ikke have flere pseudo-tal - nu skal der skabes tiltro til hele systemet.

Selvom både Kim Johansen og Morten Andersen kræver at få vendt nogle sten, så understreger de begge, at det ikke handler om at finde en syndebuk.

- Men det her skriger på, at vi er nødt til at finde ud af, hvad der er gået galt, siger Morten Andersen.

Det har desværre ikke været muligt at få Nordfyns Kommunes kommunaldirektør, Erik Larsen, til at svare på kritikken.

Læs mere om budgetbristet i Fyens Stiftstidende torsdag.

S-formand: Vi er i 11. time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce