S foreslår bespisning på skolerne


S foreslår bespisning på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndersø: Børnene i Søndersø skal have mulighed for at få sig et ordentligt måltid mad på skolen og i daginstitutionerne.

Det mener den socialdemokratiske gruppe i Søndersø Kommunalbestyrelse. Ejnar Hald har på gruppens vegne netop fremsendt et forslag, som man ønsker principbesluttet i byrådet.

- Tiden er løbet fra, at hvert barn skal møde med sin egen madpakke. Det er forlængst erkendt, at det er vigtigt, at vi spiser sundt og regelmæssigt. I skolerne især er det ikke ualmindeligt, at børnene møder uden madpakke. I stedet medbringer de penge til at købe for i skolens bod. Her er udbuddet nok ikke helt korrekt, sådant rent ernæringsmæssigt, mener Ejnar Hald.

Bidrag

Han påpeger, at der ikke er sat penge af på budgettet i Søndersø til at gennemføre madordningerne, men forslår at man i Sundhedsministeriet søger om andel i de 150 millioner kroner, der over de næste år er afsat til at starte bespisningsordninger for børn, men mener også, at kommunen kan bidrage på anden vis:

Gode skånejobs

- Kommunen har en stor opgave med at skaffe skånejobs, fleksjob, puljejobs og lignende til mennesker, der ikke kan klare et fuldtidsjob. Bespisning af børnene vil være en god kommunal opgave at sætte i gang som et projekt for at skaffe personer med begrænset arbejdsevne i arbejde, mener Ejnar Hald og den socialdemokratiske gruppe.

Man peger tillige på, at Fødevareministeret giver tilskud til indkøb af økologiske råvarer, så man uden merudgift for forældrene kan tilbyde måltider tilberedt af økologiske fødevarer.

- I Århus Kommune har man i flere år haft bespisningsordninger uden udgift for kommunen. Her kan alle børn få et varmt måltid daglig lige under en tier. Og det bør vi også kune lave i Søndersø Kommune, slår Ejnar Hald fast.

S foreslår bespisning på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce