Med navnet 'Dash 19' er en arbejdsgruppe fra Morud og Bredbjerg begyndt at arbejde for en ny cykelsti.

Bredbjerg: Søndag inviterede arbejdsgruppen 'Dash 19', der arbejder for en cykelsti på Rugårdsvej mellem Bredbjerg og Morud på kaffe, brunsviger og mulighed for at få politisk indflydelse. De drømmer nemlig om at forbinde de to populære bosætningsområder med en cykelsti langs Rugårdsvej. Og på sigt skal Morud og Korup også forbindes med en cykelsti, mener personerne bag ideen. Navnet betyder bindestreg, og '19' kommer af året, hvor cykelstien bør være anlagt, hvis man spørger borgerne i området.

Ifølge en brugerundersøgelse foretaget af arbejdsgruppen siger 80 procent af voksne med børn i området nemlig nej til, at deres børn må cykle på den trafikkerede vej.

- Vi mener, at vi skal have lavet den cykelsti i 2019, lyder det fra Anders Thingholm fra Morud, som også er kandidat for Det Konservative Folkeparti.

Han er en del af arbejdsgruppen, som også tæller lokale folk som Niels Funch (ligeledes kandidat til valget for Venstre), Preben Foldager, Thomas Mrzyglod og Mogens Jørgensen.

- Der er jo ikke plads på vejen, og i svingene er linjerne i siden af vejen slidt helt af, fordi bilerne kører over dem, siger Preben Foldager fra Bredbjerg, da han skal argumentere for nødvendigheden af cykelstien.

Både borgmester Morten Andersen (V) og formand for Teknik- og Miljøudvalget Franz Rohde (K) talte ved mødet, men ingen af dem ville her og nu love penge til en cykelsti. Erfaringen med både bybus og kunstgræsbane i byen viser dog, at Morud ofte har heldet og dygtigheden med sig, når byen spænder sin ressourcemuskel.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.