Roser kan også være hatte

Frida Bang Barfoeds hat er lavet ud fra rosen Elaine Paige, men er lavet af garn og fjer. Foto: Amalie Klitgaard

Roser kan også være hatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 forskellige roser som inspiration til 14 forskellige hatte. Det er, hvad Danske Modister og Hattemagere udstiller til Rosenfestivalen.

Bogense: - Den lyserøde hat skal ikke skygge for de andre, siger en kvinde.

Hun er medlem af den lille forening, Danske Modister og Hattemagere, som er blevet inviteret til Rosenfestivalen for første gang. En modist er en person, som laver håndsyede hatte og huer.

Idet festivalen handler om roser, har 14 medlemmer af foreningen fået til opgave, at lave en hat med en specifik rose som inspirationskilde. Om det er små, store - røde eller hvide.

Det er noget, som modisten Sabina Trabjerg fandt givende:

- Jeg har aldrig prøvet med roser før, og det er dejlig inspiration. Min blomst er en Ingrig Bergmann. Den helt klassiske, røde rose. Derfor har jeg ladet mig inspirere af kærlighed, fortæller Sabina Trabjerg.

For Frida Bang Barfoed, som er elev på Det Kongelige Teater i København, har det vist sig at være en lidt sværere opgave:

- Først syntes jeg, at det var udfordrende. Lyserød er ikke lige min farve. Men så valgte jeg at gå all-in. Så min lyserøde hat er vækst og ligesom den vilde have.

Alligevel bliver den lyserøde hat rykket lidt bagved, så gæster på Rosenfestivalen har frit udsyn til alle 14 rosehatte.

Roser kan også være hatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce