Udvalgsformand Franz Rohde forstår godt, at nogle byer føler sig forbigået i beslutning om cykelstier, men der er mulighed endnu, siger han.

Nørre Højrup/Hårslev: Hverken borgerne i Nørre Højrup eller Hårslev har udsigter til som ønsket at kunne sende deres børn sikkert i skole på en cykelsti, selvom Bogensevej, som vejen hedder i begge områder, er ramt af både tung trafik og bilister med alt for høje hastigheder.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Franz Rohde (K) kan godt forstå, at de to byer gerne vil have en cykelsti.

- Når cykelstien fra Nørre Højrup ikke opnår så stor prioritering, så er det fordi, at den ikke scorer højt nok i prioriteringsværktøjet. Men dermed ikke sagt, at den ikke kan give mening at lave alligevel. Det er et fornuftigt projekt, selvom det ikke er blevet prioriteret, lyder det fra Franz Rohde, som fortsætter.

- Det samme gælder i Hårslev. Man kan sagtens se fornuften i at lave en cykelsti mellem byen og skolen. Men det er en ren skolesti, og derfor bonner den ikke højt nok ud i prioriteringsværktøjet. Det er dog vigtigt for mig at sige, at man godt kan prioritere de to stier ind, hvis man kan finde pengene på et tidspunkt, siger den nu snart afgående formand.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Ny cykelsti: Landsbyer bindes sammen

Ny cykelsti: Landsbyer bindes sammen

Nye cykelstier: Her laver kommunen tre nye cykelstier

Nye cykelstier: Her laver kommunen tre nye cykelstier

2
Ny cykelsti: Landsbyer bindes sammen

Ny cykelsti: Landsbyer bindes sammen