Morud Idrætsforening ville ikke have siddende på sig, at Nordfyns Kommune ikke kunne præstere en afdeling af landsdækkende løb.

Morud: Onsdag den 24. maj er der dømt mandehørm omkring friluftsbadet i Morud, når starten går klokken 19 på en nordfynsk udgave af det landsdækkende Rigtige Mænd Løb.

Fyens Stiftstidende kunne ellers før påske fortælle, at der ikke ville blive en afdeling af løbet i Nordfyns Kommune, fordi det ikke var lykkedes at finde en idrætsforening, der ville være løbsarrangør.

- Hov, de har da glemt at spørge os, tænkte de i Morud Idrætsforening, der efter påske meldte sig klar til at kridte banen op for de rigtige mænd, ligesom foreningen har lavet en aftale med direktør på Langesø Gods Hans Berner, så løberne kan komme på skovtur.

Rigtige Mænd Løbet er inspireret af tv-udsendelsen "Rigtige Mænd", der i øjeblikket er i gang med sæson 2, og det er Dansk Firmaidrætsforbund, blandt andet støttet af Nordeafonden, der har kontaktet alle landets kommuner for at få så mange mænd som muligt ud at løbe onsdagen før Kristi himmelfartsdag.

Løbet i Morud bliver et stjerneløb med base ved friluftsbadet. Herfra skal holdene på fire-fem mænd løbe ud til syv forskellige poster, der ligger cirka en kilometer fra basen. Når opgaven er løst, løber de i samlet flok tilbage til basen og derfra ud til næste post.

Så der bliver masser at se på og more sig over for tilskuere, lover formand for Morud Idrætsforening Preben Jensen.

Han vil ikke røbe, hvad opgaverne kommer til at gå ud på. - Men det bliver sjovt - og overraskende.

Det koster 500 kroner for et hold at deltage i løbet, og der er åbent for tilmelding på sportstiming.dk.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.