Rent drikkevand sikres med ny kildeplads


Rent drikkevand sikres med ny kildeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEMOKRATI: Borgerne spørges om Søndersøs fremtidige drikkevand skal hentes nord eller vest for byen

SØNDERSØ: Både Søndersø Vandværk, Søndersø Kommue og Fyns Amts udvalg for trafik og miljø har valgt retning.

Og pilen peger mod nordvest og en kildeplads ved Ullerup, når Søndersø Vandværk inden længe skal i gang med at søge efter rent drikkevand til byens borgere og virksomheder. Samtidig er det ifølge Fyns Amt den billigste løsning i en tid, da Søndersø Vandværks nuværende vandboringer er truet af pesticider og forureninger fra 31 villagrunde og andre ejendomme i Søndersø by.

- Denne løsning giver en god forsyningssikkerhed, da vandet pumpes op fra et godt beskyttes magasin. Vi lægger vægt på, at løsningen er billigst og byder på færrest begrænsninger for landbruget, siger formand for amtets trafik- og miljøudvalg, Poul Weber (V).

Alligevel stiller Fyns Amt to alternativer i udsigt i den offentlige høringsfase, der blev skudt i gang i går og løber frem til 9. august. Her får forbrugerne også lejlighed til at pege på en fremtidig kildeplads cirka én kilometer vest for Søndersø, hvor grundvandet kan pumpes op fra samme magasin som i dag. Truslen fra forurenede grunde er minimal, men til gengæld er der problemer med nitratforurening fra landbruget.

Ifølge Fyns Amts Grundvandskontor så koster den umiddelbare løsning vest for byen cirka syv mio. kroner, mens Ullerup-løsningen tre kilometer nordvest for byen kan sikre det rene drikkevand for blot tre mio. kroner. Her skal grundvandet hentes op fra magasiner i 50 meters dybde, der til gengæld er godt beskyttede mod landbrugets udledning af nitrater og pesticider, og ledes gennem en fire kilometer lang rørledning til vandværket på Dallundvej.

- Med begge løsningsforslag er det muligt, at der på længere sigt skal gøres en aktiv indsats for at nedbringe forureningen med nitrat fra landbruget for at sikre de store drikkevandsressourcer, påpeger projektkoordinator Troels Bjerre, Fyns Amt.

Rent drikkevand sikres med ny kildeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce