Den tre år gamle Hasmark Strandoase blev til med hjælp fra fonden Realdania. Udstillingen viser, hvordan forsømte steder kan få nyt liv

Hasmark: Den rejsende udstilling "Når stedet tæller" pakker kufferten ud ved Hasmark Strandoase fra 19. april.

I to uger frem til 1. maj vil rejseudstillingen vise en række projekters udvikling. Udstillingen består af 14 standere, som formidler Realdanias kampagne "Stedet Tæller" og de forskellige projekter, der gennem årene har fået støtte gennem kampagnen. Det gælder også Hasmark Strandoase, som fik omkring et par mio. kroner fra fonden til at udvikle det forsømte sted i første række ved Kattegat. Med i Nordfyns Kommunes plan for en forskønnelse af området var blandt andet køb af brandtomten, der tidligere husede diskotek Perlen, samt et mageskifte med campingpladsen.   

Udstillingen skal inspirere om de muligheder, der ligger stedbundet i hele Danmark. Gamle, udtjente faciliteter kan bygges op til noget nyt, og spændende men nedslidte steder kan få nyt liv.

Udstillingen kommer forbi i alt 20 steder i Danmark, som har fået støtte af Realdania. Nordfyn og Assens er de eneste fynske kommuner, der får besøg af rejseudstillingen. (pcb)