Red liv: Hjerte-app testes på Nordfyn

Formand for De Nordfynske Hjertestarterforeninger Flemming Sørensen kan glæde sig over, at der er stor interesse blandt nordfynboerne for at melde sig til kurser i akuthjælp. Arkivfoto: Betty Rasmussen

Red liv: Hjerte-app testes på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Applikationen First-AED er endelig klar til at blive testet. Antallet af nordfynske akuthjælpere vokset støt.

Nordfyn: Måske mellem jul og nytår, men mest sandsynligt lige i begyndelsen af det nye år, går nordfynske akuthjælpere i gang med at teste applikationen First-AED, der automatisk alarmerer de ni nærmeste akuthjælpere, når alarmcentralen får et opkald om et muligt hjertestop.

App'en, der er udviklet af Langeland Hjertestarterforening, har være længe undervejs på grund af tekniske udfordringer, men nu er app'en godkendt, og onsdag den 13. december blev den frigivet.

I ugen op til jul begynder akuthjælpere på Sjælland at bruge app'en, og Nordfyns Kommune følger altså hurtigt efter.

Sideløbende går det stærkt med at rekruttere akuthjælpere på Nordfyn, fortæller formand for De Nordfynske Hjertestarterforeninger Flemming Sørensen.

Indtil nu er 100 nordfynboer uddannet til at gå i aktion, når alarmen om muligt hjertestop lyder.

- Og i januar og februar har vi seks kurser med 16 deltagere på hver, fortæller Flemming Sørensen, der også kan glæde sig over, at akuthjælperkorpset er ved at brede sig over hele kommunen.

- Målet er, at hele kommunen skal have en-fire uddannede akuthjælpere inden for en radius på tre-fem kilometer, siger manden, der satte det hele i gang, da han i foråret tog initiativ til Otterup Hjertestarterforening.

De Nordfynske Hjertestarterforeningers facebook-side kan du se, hvordan du kan blive akuthjælper eller støttemedlem i foreningen.

Red liv: Hjerte-app testes på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce