Præsident-besøg: Gyldensteen Strand kan inspirere andre

Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding bor i Gladsaxe og kendte på forhånd ikke meget til Nordfyn. Men søndag fik hun et godt indblik i naturen ved Gyldensteen Strand, og hvad et samspil mellem en pengestærk fond, frivillige kræfter og kommunen kan udrette. Foto: Betty Rasmussen

Præsident-besøg: Gyldensteen Strand kan inspirere andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nyvalgte præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding vil gerne lære af naturprojektet ved Gyldensteen Strand og bringe erfaringerne videre. Alle er enige om, at vi skal have mere natur, siger hun.

Gyldensteen Strand: Som nyvalgt præsident for Danmarks Naturfredningsforening - hun blev valgt i april i år - er det vigtigt for Maria Reumert Gjerding at få kendskab til naturprojekter rundt omkring i Danmark, som andre kan lære af.

Sådan et projekt er Gyldensteen Strand, der, siden digerne blev brudt i marts 2014, har udviklet sig til et unikt område med ferskvandssø, saltlagune, et rigt fugleliv og en natur, der skaber masser af overraskelser for forskerne, der følger, hvad der sker, når vandet tager over på det, der tidligere var inddæmmet land.

Søndag besøgte Maria Reumert Gjerding for første gang Gyldensteen Strand inviteret af den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening.

I skolestuen fik hun først en gennemgang af projektet og en oversigt over, hvad ejeren, Aage V. Jensen Naturfond ellers har af naturprojekter primært i Jylland og på Fyn.

Den del stod fondens biolog Lars Malmborg for, mens Kurt Due Johansen fra DN Nordfyns bestyrelse fortalte om, hvad de lokale naturfrivillige ellers har gang i. Og ikke mindst hvad man gerne vil arbejde med for at sikre biodiversiteten og forhindre, at flere arter forsvinder fra den nordfynske natur.

- Det ville hjælpe med opbakning fra DN centralt, sagde Kurt Due Johansen, der blandt andet fortalte om lokalafdelingens ønske om at sikre naturen i et cirka 10 kilometer langt område ved Grindløse Ås.

Ny natur bliver brugt

Mens Maria Reumert Gjerding, den lokale DN-bestyrelse og de to udvalgsformænd Anders Thingholm fra Teknik- og Miljøudvalget og i starten også Mette Landtved-Holm, Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget sad i skolestuen, kunne de uden for vinduerne se folk på søndagstur i området med travesko og termokander.

- Når vi genskaber naturen, bruger befolkningen den med det samme. Vi kan jo alle mærke, hvad det gør ved os at komme ud i naturen, sagde DN-præsidenten.

- Og vi skal have mere natur, det er alle enige om, men det kræve finansiering. Vi har brug for penge, så vi kan genskabe natur i et samspil mellem politikerne, landbruget, private fonde og os, sagde Maria Reumert Gjerding, der selv har en fortid som politiker. Indtil hun blev valgt som præsident for naturens interesseorganisation med omkring 130. medlemmer, sad hun i Folketinget for Enhedslisten.

Efter undervisningen i skolestuen gik DN-præsidenten sammen med de nordfynske frivillige en tur ud til udkigstårnet i den restaurerede Langø Mølle.

Præsident-besøg: Gyldensteen Strand kan inspirere andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce