PostNord eller OUH's ansvar: Ole missede sygehustid på grund af forsinket post

Ole Gabriel Sandberg frygtede, at han skulle gå og vente endnu flere uger på at blive undersøgt, da indkaldelsen først kom frem med PostNord én dag efter, at han skulle være mødt op på OUH. Foto: Henrik Larsen

PostNord eller OUH's ansvar: Ole missede sygehustid på grund af forsinket post

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

76-årige Ole Gabriel Sandberg, der er fritaget for elektronisk post, modtog først indkaldelse til mammografiundersøgelse dagen efter, at han skulle have været til undersøgelse.

Otterup: Ole Gabriel Sandberg er udmærket klar over, at gode gamle dage, hvor et brev nåede frem fra den ene dag til den anden, næppe vender tilbage.

Alligevel synes den 76-årige mand fra Otterup, at der er grund til at kritisere det tempo, som dagens breve bliver leveret i. Han er sur over og forstår ikke, hvorfor der skulle gå 15 dage, fra Odense Universitetshospital (OUH) printede en indkaldelse til en undersøgelse ud, indtil at han modtog indkaldelsen med posten.

Om ansvaret ligger hos PostNord eller hos OUH må dybest set henstå i det uvisse. Enten har PostNord været for længe om at bringe det ud. Eller også har OUH ventet for længe med at sende brevet, efter at indkaldelsen er blevet udskrevet.

- Brevet kom med brevet onsdag den 12. september klokken 16.35 for at være præcis. Det var en dag for sent, kunne jeg se. Jeg var indkaldt til mammografi-undersøgelse den 11. september, fortæller Ole Gabriel Sandberg.

- Selvom det ikke har været muligt at finde ud af, om brevet er blevet forsinket i sygehusets arbejdsgange eller i posten, vil vi gerne sige undskyld, hvis det skyldes en fejl hos PostNord. I august leverede vi 98,2 procent af Region Syddanmarks almindelige breve til tiden.
Lene Reipuert, driftschef i PostNord.

Knude i brystet

Det var en knude, han gennem længere tid havde mærket i sit bryst, som gjorde, at han ønskede at blive undersøgt. Og gerne så hurtigt som muligt for at få klarhed.

- Desuden har jeg altid haft det sådan, at jeg gerne vil overholde mine aftaler. Det er også spild af ressourcer, når personalet gør klar til at modtage en person, at vedkommende så ikke dukker op.

Tilfældigvis skulle hans nabo til OUH den 12. september. Han valgte at tage med, og på hospitalet fortalte han om sin situation. Til alt held viste det sig, at der var en ledig tid, så han endte med at komme til med det samme - og lykkeligvis viste knuden sig ikke at være farlig.

Ole Gabriel Sandberg har ingen computer og er fritaget fra elektronisk post. Derfor er det af afgørende betydning, at leveringen af hans fysiske post ikke lader vente flere uger på sig.

PostNord og OUH svarer

Lene Reipuert, driftschef i PostNord, siger i et skriftligt svar til sagen:

- Vi er rigtig kede af, at brevet ikke er kommet frem til tiden. Selvom det ikke har været muligt at finde ud af, om brevet er blevet forsinket i sygehusets arbejdsgange eller i posten, så vil vi gerne sige undskyld, hvis det skyldes en fejl hos PostNord. I august leverede vi 98,2 procent af Region Syddanmarks almindelige breve til tiden. Det er en historisk høj leveringskvalitet, og den ligger markant over aftalen på 93 procent, som regionen har købt af os. Men det ændrer jo ikke på, at vi er meget kede af, at der er et brev her, som ikke er kommet frem til tiden.

Brevet, som Ole Gabriel Sandberg modtog, kommer fra Radiologisk Afdeling. Herfra oplyser man, ligeledes i et skriftligt svar:

- Indkaldelserne til mammografiundersøgelser kommer fra samme elektroniske system, uanset om brevet sendes som digital post til e-boks eller som fysisk post. Alle fysiske breve lægges i en udbakke, så de bliver sendt med posten senest klokken 12.00 den efterfølgende dag. De sendes som udgangspunkt som normalforsendelse, hvor Post Nord stiller en syvdages leveringstid i udsigt.

PostNord eller OUH's ansvar: Ole missede sygehustid på grund af forsinket post

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce