Politikere om hjemsendte chefer: Rigtig træls sag

Anja Lund Kristensen (V) overtog 1. januar posten som formand for Børne- og Ungeudvalget efter Jens Otto Dalhøj (LA), der havde været formand i de seneste fire år. Arkivfoto: Peter Leth Larsen

Politikere om hjemsendte chefer: Rigtig træls sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester og udvalgsformand kalder sagen om to hjemsendte chefer i børne- og ungeafdelingen for træls og kedelig. - Men nu skal vi se fremad og fortælle de gode historier, siger udvalgsformand Anja Lund Kristensen.

Nordfyn: En træls og kedelig sag, men loven skal selvfølgelig overholdes.

Sådan lyder det samstemmende fra de to Venstre-politikere, formand for Børne- og Ungeudvalget Anja Lund Kristensen og borgmester Morten Andersen om den sag, der førte til, at Nordfyns Kommune onsdag besluttede at sende to chefer fra børne- og ungeområdet hjem.

De to chefer er fritstillet fra jobbet, mens kommunen med hjælp fra jurister i Kommunernes Landsforening undersøger, om de har overtrådt forvaltningsloven.

De drejer sig om lederen af Nordfyns Børne- og Familiecenter og hendes chef, Børne- og Familiechef Henrik Jacobsen, og hjemsendelsen er den foreløbige kulmination på en sag om inhabilitet, som TV 2/Fyn har afdækket i løbet af den seneste uge.

Tv-stationen har fået aktindsigt i fakturaer, der viser, at lederen af børne- og familiecenteret har købt medarbejderkurser for næsten 240.000 kroner i et firma, der tilhører hendes søster.

Og det er ifølge flere eksperter et brud på forvaltningslovens regler om inhabilitet, når søstre handler med hinanden for skattekroner. Loven siger, at en person i den offentlige forvaltning er inhabil i en sag, hvis vedkommendes søskende eller andre nære familiemedlemmer er involveret.

- Det siger sig selv, at når vi har en lovgivning - som i det her tilfælde højst sandsynligt ikke bliver overholdt på grund af brud på reglerne om inhabilitet - så er det ikke godt. Derfor tog vi i går (onsdag, red.) det ret drastiske skridt at fritage to medarbejdere fra tjeneste, og efterfølgende har vi nu sat en grundig undersøgelse i gang af forløbet, som KL's juridiske afdeling står for, siger borgmester Morten Andersen.

Tillid til direktøren

Anja Lund Kristensen, der overtog posten som formand for Børne- og Ungeudvalget 1. januar, da den nye kommunalbestyrelse trådte til, vil ikke udtale sig om den konkrete sag - bortset fra at kalde den træls.

I stedet ønsker udvalgsformanden at se fremad.

- Vi kan ikke blive ved med at hænge os i de dårlige historier. Der sker rigtig mange positive ting på børne- og ungeområdet. Jeg er meget optimistisk. Jeg er ny formand, jeg har mange politiske visioner på området, og vi har en god kommunalbestyrelse, der er meget enig om tingene, siger Anja Lund Kristensen.

I sine første måneder som formand for Børne- og Ungeudvalget har hun været i praktik på skoler og institutioner på området.

- Her har jeg set glade medarbejdere og glade børn. Jeg synes, der sker så mange gode tiltag på de enkelte institutioner, og jeg har oplevet en god åbenhed og dialog.

- Men selv om du ikke vil udtale dig om den aktuelle sag, vil jeg alligevel spørge, om du efter denne og andre dårlige sager gennem de senere år stadig har tillid til ledelsen i din forvaltning?

- Ja det har jeg. Jeg har et rigtig godt samarbejde med hele min forvaltning på alle områder, siger Anja Lund Kristensen.

Også borgmester Morten Andersen bakker op om den øverste ledelse på børne- og ungeområdet.

- Der er ikke noget, som tyder på, at Ejner Jensen (direktør for Børn og Unge, red.) er involveret i sagen. Der er heller ikke noget, der tyder på, at det har noget at gøre med en særlig kultur i den afdeling. Som det ser ud lige nu - og det får vi selvfølgelig afdækket fuldt ud med undersøgelsen - er det de her to medarbejdere, som højst sandsynligt har brudt loven, siger borgmesteren.

Politikere om hjemsendte chefer: Rigtig træls sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce