Politiet svigtede familie i chok

Linda Simonsen og hendes familie vågnede brat tidligt søndag morgen, da en eller anden smed en sten gennem et vindue i hendes hus. Gerningsmanden eller -mændene er ikke fundet.
Foto: Hans Østergaard

Politiet svigtede familie i chok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem mennesker fik natten til søndag en brat opvågnen, da der blev smidt en sten gennem en rude. Men politiet havde ikke tid til at køre til Søndersø

SØNDERSØ: De fleste kan heldigvis kun fantasere om, hvor chokerede de ville blive, hvis de klokken fire om morgenen blev vækket ved, at en sten på størrelse med en honningmelon blev kastet gennem en rude kun få meter fra, hvor de lå og sov.

Men desværre for Linda Simonsen og hendes familie kender de nu alt til den følelse, man står tilbage med efter så brat en opvågnen.

- Man bliver fuldstændigt lammet. Der går noget tid, hvor man slet ikke gør noget som helst. Det varer nok ikke så længe, men det føles som lang tid, forklarer Linda Simonsen.

Hun og hendes søster samt søsterens mand og to små børn sov trygt i Linda Simonsens hus i Søndersø, da natteroen stoppede brat, da en ukendt gerningsmand smed en sten gennem en rude på bagsiden af huset.

- Børnene lå kun få meter fra, hvor det skete, så det var selvfølgelig meget chokerende. Især bagefter, hvor man begynder at tænke på alt det, der kunne være sket. Hvis et af børnene var blevet ramt af stenen, eller bare hvis de var nået ud i alle glasskårene, før vi andre kunne nå at reagere, siger Linda Simonsen.

Gik selv ud

Kort tid efter stenen havde forvandlet Linda Simonsens køkken og stue til et inferno af glasskår, ringede Linda Sørensen til politiet.

Men ordensmagten havde ikke tid til at sende en patruljevogn til Søndersø.

- De sagde jeg selv skulle gå ud og se, om der stadig var nogen udenfor, fortæller Linda Simonsen, der gjorde som politiet bad hende om, selv om hun normalt ikke ville have gjort det.

- Normalt mener jeg jo, at man skal blive indenfor, hvis man føler sig truet og frygter, at der er nogen udenfor, pointerer hun.

Da Linda Simonsen så sig omkring i baghaven, var gerningsmanden dog forsvundet. Kun et par friske fodspor i blomsterbedenes muld afslørede , at manden var kommet ind gennem baghaven.

Næste morgen kunne Linda Simonsens søster og svoger også konstatere, at der var lavet adskillige lange og dybe ridser i den lejede bil, der havde stået parkeret ved huset natten over.

Men det ændrede ikke politiets reaktion.

- Det bliver kørt som en hærværkssag, så jeg vil tro den bliver henlagt ret hurtigt, mener Linda Simonsen.

Ikke sur

Men selv om Linda Simonsen følte sig utryg i selve situationen, da politiet ikke rykkede ud tidligt søndag morgen, bebrejder hun ikke betjentene.

- Jeg forstår sagtens, at politiet har meget travlt, og det er nødt til at prioritere hårdt. De har selvfølgelig mange vigtige sager, de skal løse, siger hun.

Men samtidig er hun ked af, at hendes familie fik det indtryk af livet i Danmark.

- Min svoger er israeler, og de bor i Israel til daglig, og de var meget rystede over, at politet ikke dukkede op, fortæller Linda Simonsen.

- Især min søster var meget utryg ved situationen og havde brug for, at der kom nogen og undersøgte, om der stadig var en derude.

Fyns Politi beklager, at Linda Simonsen og hendes familie har følt sig utrygge, men prioriteringen skyldtes travlhed, lyder det fra Politigården.

Politiet svigtede familie i chok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce