Sagen om fem overmalede biler i Bogense, deriblandt en tysk bil, der fik påmalet et hagekors, efterforskes lige nu intenst. Politiet har fået tip om konkrete gerningsmænd.

Bogense: Politiet ånder lige nu 3-5 gerningsmænd til et omfattende hærværk på fem biler på Bogense Havn i nakken. Bilerne blev mandag fundet smurt ind i hvid maling, deriblandt en tysk bil, der havde fået påmalet et omvendt hagekors.

Det er et meget konkret tip om bestemte mulige gerningsmænd, som politiet lige nu efterforsker. Det bekræfter vagtchef hos Fyns Politi, Hans Jørgen Larsen.

- Blækket er dårligt nok tørt på den rapport, vi har skrevet om tippet. Så her og nu kan jeg ikke sige så meget andet, end at vi har fået nogle konkrete personer at gå efter.  Det kommer til at ske lige nu. I første omgang skal vi have fastslået, om de pågældende kan have været på stedet, og er det tilfældet, kan de regne med vores besøg, siger Hans Jørgen Larsen.

Hvori tippet består - om det f. eks. består i videomateriale fra området - kan han endnu ikke sige noget om.

 

Hagekors sætter tanker i gang

Det drejer sig om fem biler, der på forskellig måde var blevet malet på lakken, ruderne og sidespejlene. En af bilerne tilhører det tyske ægtepar Ute og Jürgen Ludewig, der er på ferie i Bogense. For dem var det en særlig ubehagelig oplevelse, da deres bil var blevet påmalet et hagekors. På en anden bil stod der "Fuck DK."

Hans Jørgen Larsen er lidt i tvivl om i hvilken alvors-kategori, hærværket skal placeres.

- Det er fem biler, det er gået ud over, og de er påført meget maling. Det er slemt nok i sig selv. Men det er "bare" maling, ikke andre ødelæggelser. På den anden side, så sætter det nogle særlige tanker i gang, når man vælger at male et hagekors på en tysk bil. Jeg ved ikke, hvad sådan nogle fjolser overhovedet har tænkt på, men ubehageligt er det. Motivet til deres handling er selvfølgelig noget af det, vores efterforskere skal pejle sig ind på, siger Hans Jørgen Larsen.

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.