Plejecenter bygges tæt på mark og skov


Plejecenter bygges tæt på mark og skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillæg til lokalplan baner vej for Solgårdens afløser. Ældre placeres i grønne omgivelser med byggeri lige uden for købstaden

BOGENSE: Tillæg til både kommuneplan og lokalplan skal åbne for byggeri af det nye plejecenter i Bogense.

Udvalg for Teknik og Miljø og Økonomiudvalget indstiller begge forslag godkendt, og det er nu op til Kommunalbestyrelsen at sende plantillæggene ud i en høring på otte uger.

Dermed er der for alvor taget hul på Kommunalbestyrelsens beslutning om at bygge et nyt plejecenter til erstatning for Solgården. Samtidig giver man køb på den centrale placering til fordel for et grønt alternativ i købstadens udkant.

På Harritslevvej med udsigt over mark og skov og tæt på indfaldsvejen, Odensevej, bliver der plads til 40-50 ældre i ét plan. Nærmeste nabo er Bogense Vandværk og en Statoil-tank.

- Der har været andre mere bynære grunde i spil. Men vi skulle ekspropriere på Huggetvej, og ved Bøgevej bag sportspladsen bag Gyldensteensvej kunne det heller ikke lade sig gøre, siger formand for Teknik og Miljø, Kim Johansen (S).

Borgmester Bent Dyssemark (V) har ført forhandlinger med Miljøcenter Odense om den nye beliggenhed. I regionsplanen er området ikke udlagt som bymæssig bebyggelse, og derfor var en dispensation påkrævet. Den er på plads og baner vej for købet af de 15.700 kvadratmeter jord.

- Det planmæssige grundlag skal på plads. Vi har fået Arbejdstilsynets påbud om at gøre noget ved badeværelserne. Nu kan vi påvise, at vi skynder os alt, hvad vi kan, siger Bent Dyssemark.

I forbindelse med en ny kommuneplan, der skal være på plads inden udgangen af 2009, skal der åbnes for byvækst i området mellem Harritslevvej og de sydlige boligkvarterer.

Færdig inden 2010

Det nye milllionbyggeri, der skal gøre plads til Solgårdens afløser, skal efter planen stå færdig inden 2010.

Planerne kan i bedste fald godkendes i løbet af september. Herefter skal plejecentret ud i EU-udbud. Der er tale om en opgave til et sted mellem 60 og 100 millioner kroner. Og byggeriet kan tidligst indledes i foråret 2009.

Hvad der skal ske med Solgården er indtil videre en ubekendt.

Kommunen forsøg på at sælge det 40 år gamle plejecenter i to etager kan blive en svær opgave.

Plejecenter bygges tæt på mark og skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce