Pladsmangel fylder dagsorden


Pladsmangel fylder dagsorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere skal tage stilling til, hvilke løsninger der skal tages i brug for at undgå overbelægning i børnehaver

NORDFYN: Mange børn og for lidt plads. Det er noget, at man kan nikke genkendende til i de nordfynske børnehaver.

Derfor skal politikerne i Familieudvalget i Nordfyns Kommune på torsdag holde ekstraordinært møde. På dagsordenen er en drøftelse af initiativer til afhjælpning af de pladsproblemer, der er på dagpasningsområdet.

På mødet vil Daginstitutionsafdelingen fremlægge et oplæg, der beskriver mulige løsninger på kapacitetsproblemet på kort og lang sigt.

- Vi har en stor tilvækst af børn i kommunen, og der er behov for at udvide pasningsmulighederne. Derfor har vi 11 forskellige handlemuligheder, som skal forelægges Familieudvalget på det ekstraordinære møde. Vi har planlagt det ekstraordinære møde, fordi det er et punkt, der fylder meget. Samtidig vil vi gerne have politikerne med ud og se dagligdagen i børnehaverne, siger børn- og familiechef i Nordfyns Kommune Søren M. Christensen.

På besøg blandt børnene

Umiddelbart før mødet skal Familieudvalget derfor på besøg i et par af kommunens børnehaver, hvorefter Daginstitutionsafdelingen kommer med sit oplæg med de 11 løsningsforslag til at løse problemerne med overbelægning.

Måske flere udegrupper

Blandt forslagene er for eksempel at lave løbende skolestart, hvilket kan betyde, at barnet begynder i skole den dag, det fylder seks år.

Et andet forslag går ud på at etablere udegrupper for de største børnehavebørn på skoler. Den løsning har man allerede taget i brug i Vejruphuse Børnehave. Her blev der den 1. marts i år etableret en midlertidig udegruppe på Hårslev Skole på grund af akut pladsmangel i børnehaven.

- Meget tyder på, at det kan blive en permanent løsning i Hårslev, for meldingen er, at det går godt. Det er en model, der kan brede sig til andre steder, men meget afhænger af lokaliteten, siger Søren M. Christensen med henvisning til, at ikke alle børnehaver og skoler ligger i umiddelbar forbindelse med hinanden, som det er tilfældet i Hårslev.

Pia Broch Larsen, der er leder af Vejruphuse Børnehave, er glad for den måde, hvorpå pladsproblemet er blevet løst i Hårslev:

- Det er faktisk gået over al forventning. Alle børnene i udegruppen skal begynde i skole efter sommerferien, og de har haft meget ud af det. Jeg er slet ikke afvisende over for, at det kan blive en permanent løsning, for det kan være en god idé for de større børn, fordi de derved vænner sig til skolen, siger Pia Broch Larsen.

Børn på vej

Søren M. Christensen ønsker ikke at sige noget om, hvilke løsninger han anser for at være de bedste, fordi det er en politisk beslutning.

Men han gør det klart, at løsningerne skal findes hurtigst muligt:

- Vi forventer, at politikerne peger på to-tre af modellerne, som vi så kan arbejde mere i dybden med. Vi har nogle opgaver, der skal løses meget snart, for det ser ud til, at der kommer endnu flere børn i fremtiden, konstaterer Søren M. Christensen.

Pladsmangel fylder dagsorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce