Perlens pris er fortsat uvis

Se billedgalleri
I over 20 år var Perlen i Hasmark et kendt og flot stranddiskotek, et sted folk mødtes, morede sig og slog til søren. De sidste syv år har stedet henligget som kystnær ruin og brandtomt. Nu river Nordfyns Kommune huset ned. De mange svaler, som har unger og reder i bygningen og under udhænget sværmer endnu rundt om Perlen. På mandag er det slut. Svalerne må finde et nyt sted at bo, når bulldozeren jævner huset.

Perlens pris er fortsat uvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både kommune og ejer er utilfredse med erstatning på 2,8 mio. kroner, og begge har anket

HASMARK: Om en uge fra i dag, så har den kystnære "øjebæ", der har begejstret sommerlandet i årtier, endegyldigt forladt denne verden.

Det hedengangne stranddiskotek Perlen vælter i den kommende uge.

Turister, sommerhusejere, naboer og andet godtfolk kan igen koncentrere sig om det salte vand, opblomstring af alger og sporadisk invasion af gopler, mens de svinger håndklæderne i det fine sand.

Men selv om et entreprenørfirma i går indledte nedrivningen af Perlen, så er det sidste kapitel ikke skrevet i den efterhånden seks år lange strid mellem kommune og ejeren Hans Otto Bober.

Uenigheden fortsætter ikke i sommerlandet ved Hasmark Strand, men ved skriveborde i Overtaksationskommissionen i København.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

1,3 mio. kroner er o.k.

Kommunens ekspropriation af ejendommen er forlængst på plads. Men erstatningens størrelse på 2,275 mio. kroner til ejeren giver anledning til fortsat konflikt.

- Vi har besluttet at anke erstatningens størrelse. Vi mener, at Taksationskommissionens udgangspunkt på 1,3 mio. kroner er det rigtige. Men fremskrivningen er vi ikke enige i, konstaterer borgmester Bent Dyssemark (V), Nordfyns Kommune.

Erstatningen blev fornylig af kommissionen fastsat til 1,3 mio. kroner plus en pristalsregulerende faktor på 1,75 over seks år. I alt 2,275 mio. kroner.

Og det er en lille million kroner højere end den erstatning, som Kommunalbestyrelsen vedtog i januar.

Heller ikke Perlens ejer, Hans Otto Bober, er tilfreds med erstatningen på den eksproprierede ejendom. Prisen er efter hans mening sat alt for lavt, og han har som kommunen valgt at anke til Overtaksationskommissionen.

- Taksationskommissionen burde have taget udgangspunkt i købsprisen (2,3 mio. kroner, red.) og ikke i vurderingsprisen, (1,3 mio. kroner, red). Så havde det passet bedre, påpeger Hans Otto Bober.

Han anfører, at to uafhængige ejendomsmæglere har sat handelsprisen til et sted mellem fire og 4,5 mio. kroner for ejendommen i første række ved Kattegat.

- Dengang i 2002 blev der ikke handlet til den offentlige vurdering. Handelsprisen lå et godt stykke over, begrunder Hans Otto Bober købsprisen.

Ejeren har tidligere tilbudt daværende Otterup Kommune at købe Perlen for en pris på 4,5 mio. kroner. Det er cirka det dobbelte af kommissionens fastsatte erstatning, og kommunen sagde dengang nej.

Et par år forinden havde kommunen mulighed for at købe ejendommen for godt to mio. kroner. Men også dengang valgte politikere at sige nej til et køb.

Der var ikke penge til en brandtomt i den prisklasse.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Perlens pris er fortsat uvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce