Perlen glimter ved genbrug

I over 20 år var Perlen i Hasmark et kendt og flot stranddiskotek, et sted folk mødtes, morede sig og slog til søren. De sidste syv år har stedet henligget som kystnær ruin og brandtomt. Nu river Nordfyns Kommune huset ned. De mange svaler, som har unger og reder i bygningen og under udhænget sværmer endnu rundt om Perlen. På mandag er det slut. Svalerne må finde et nyt sted at bo, når bulldozeren jævner huset.

Perlen glimter ved genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandtomten skrælles bid for bid og giver varme til forbrugere

HASMARK: Et entreprenørfirma indledte i går det første af en række angreb på kystens tidligere perle ved Hasmark Strand.

En hydraulisk lift blev kørt i stilling foran indgangen til det navnkundige stranddiskotek. I fordums storhedstid kunne det præstere lange køer af feststemte sommergæster, men det har i de seneste syv år tabt glansen og har ligget hen som brandtomt.

- Vi starter med at fjerne tagpladerne. De kan være fyldt med asbest og skal derfor køres til deponering på Odense Nord, (lossepladsen, red.), fortæller entreprenør Claus Olsen, Otterup.

Hans medarbejdere bruger også i dag til at skrælle eternitpladerne af de to bygninger, inden det for alvor går løs på mandag.

- Den dag lægger vi bygningen ned. Vi trækker den fra hinanden, og så sorterer vi træ og murbrokker i løbet af ugen, oplyser Claus Olsen.

Stort set ingen af materialerne går til spilde, men genanvendes.

Træ og træplader, der var rammen om festerne på diskoteket, ender på Fynsværket. Her er det udset til at strømme ud som varme til fjernvarmeforbrugere i Otterup og Odense.

De mange kubikmeter murbrokker knuses og anvendes som vejfyld. Måske i "sorte" huller på de kommunale veje.

Perlen glimter ved genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce