Pepperoni blev til pastinak i Særslev


Pepperoni blev til pastinak i Særslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagli'Brugsen inviterede et hold skoleelever på madlavning med masser af grøntsager.

Særslev: - Hvad for noget fyld kan I bedst lide, når I skal lave pizza derhjemme, spørger Michel Krøger, mens 6. klasse fra Særslev-Hårslevskolen onsdag eftermiddag gør klar til et par timer med udendørs madlavning. Michel Krøger er kok og projektleder på GoCook, der er Coops omrejsende madskole.

GoCook-projektet er efterspurgt af skoler over hele landet, og er målrettet skolernes mellemtrin fra 4. til 7. klasse og i dag har Dagli'Brugsen i Særslev haft held til at få den gamle brune Citroën-kassevogn til at trille en tur til Nordfyn.

Svarene på Michel Krøgers spørgsmål lyder lynhurtigt fra eleverne, inden de næsten har nået at få den obligatoriske finger rakt i vejret: Pepperoni, skinketern, oksekød, kylling og cocktailpølser.

Så der bliver usædvanligt stille på parkeringspladsen ved brugsen, da eleverne får at vide, at det handler om grønne og sunde pizzaer med grov bund og et fyld, der udelukkende består af grøntsager på toppen.

Fennikel, peberfrugt, spidskål, spinat, champignon og broccoli ligger klar på det mobile køkkenbord.

Men selv om fyldet måske nok er lidt anderledes end det derhjemme, går eleverne til opgaven med stor entusiasme og ivrige fingre, der snitter, skræller, hakker og strør mel over pizzadejen.

- GoCooks ganske ambitiøse formål er, at skabe en generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre, fortæller Michel Krøger, der udover at arbejde som kok også har en bachelor i ernæring og sundhed.

I løbet af ganske få minutter er de første hold klar med den første slags pizzaer, og duften lokker mange af brugsens kunder til at stoppe op og kigge med.

- Det kunne da være, at det der med madlavning på parkeringspladsen var noget vi selv skulle prøve en gang imellem, funderer uddeler Tony Thygesen, mens eleverne skærer de små pizzaer ud og byder alle de fremmødte på smagsprøver.

Sidste år var godt 150.000 skolelever i berøring med GoCook, hvor skoleklasserne også kan bestille smagskasser med årstidens grønt.

Pepperoni blev til pastinak i Særslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce