De ansatte i Dansk Sprognævn skal motiveres til at bosætte sig på Nordfyn, siger direktør i NEET, der også vil hjælpe med at finde job til de ægtefæller, der vælger at flytte med.

Bogense: Nordfyn skal være klar med en pakkeløsning til de ansatte i Dansk Sprognævn, der får deres arbejdsplads i Bogense. De skal præsenteres for, at Nordfyn er et dejligt sted at bo med flot natur og kort afstand til motorvejen, og så skal deres ægtefælle have hjælp til at finde et arbejde på Nordfyn.

Det er planen fra direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme Per Olesen, efter at regeringen onsdag eftermiddag lancerede nyheden om, at Dansk Sprognævn skal rykke fra Frederiksberg til Bogense som led i regeringens mål om at skabe bedre balance i Danmark.

- Det, der er vigtigt nu, er at motivere de ansatte til at bosætte sig på Nordfyn, For hvis de fleste bare arbejder, men ikke bor på Nordfyn, er der mest af alt tale om en placering med signalværdi. Som man dog heller ikke skal undervurdere, siger Per Olesen.

Han mener også, det er værd at gøre opmærksom på, at tingene i en mindre kommune som Nordfyns går noget hurtigere end i en stor kommune som København, og at der er brug for arbejdskraften også fra eventuelle ægtefæller.

- Den største udfordring for virksomhederne på Nordfyn i øjeblikket er mangel på arbejdskraft, siger Per Olesen.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Statslige arbejdspladser: Nævn skal til Bogense

Statslige arbejdspladser: Nævn skal til Bogense

1
Landdistriktsråd: Selvfølgelig kan sprognævnet ligge i Bogense

Landdistriktsråd: Selvfølgelig kan sprognævnet ligge i Bogense

14
Forundret direktør: Spændt på at høre, hvorfor vi skal flyttes til Bogense

Forundret direktør: Spændt på at høre, hvorfor vi skal flyttes til Bogense