Pædofilidømt farfar skyldig i drabsforsøg

En nordfynsk familie er hårdt ramt. Først bliver den 79-årige farfar dømt for at krænke stedbarnebarnet, og nu er han dømt for et drabsforsøg på sin hustru og sig selv. Arkivfoto.

Pædofilidømt farfar skyldig i drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag er en 79-årig mand fra Bogense blevet dømt skyldig i at have forsøgt at dræbe sin kone - og sig selv. Det skete dagen før en retssag i september, hvor han fik en betinget dom for seksuel krænkelse af sit barnebarn.

Bogense: En 79-årig mand fra Bogense er i Retten i Odense blevet idømt fire måneders betinget fængsel med en prøvetid på to år for tre drabsforsøg på sin hustru i perioden den 17. til 19. september 2017, som konen dog selv har opfordret til. Han har udbedt sig betænkningstid til dommen.

Hændelsen kom frem i lyset under en anden retssag den 20. september 2017, hvor den ældre mand selv fortalte om drabsforsøget på sin hustru og sig selv. Det forsøgte han ved kulilteforgiftning fra en personbil, hvilket mislykkedes. Det kunne politiet bekræfte efter retssagen, fordi udstyret stadig lå på bopælen.

- Han havde forestillet sig, at han ikke skulle møde i retten. Så ville han hellere være død forinden, men det lod sig altså ikke gøre, fortæller anklager Kirsten Flummer.

I retssagen i september blev han kendt skyldig i at have seksuelt krænket sit mindreårige stedbarnebarn i form af berøring, hvilket skulle have fundet sted mellem den 1. januar 2009 og den 16. oktober 2011, hvor pigen var mellem 9 og 12 år gammel.

Manden fik en dom på seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste, som den 28. februar i Østre Landsret blev reduceret til fire måneders betinget fængsel og ingen samfundstjeneste, mens 15.000 kroner i tort blev fastholdt.

Efter domsafsigelsen den 20. september blev han anholdt og overnattede i Slagelse Arrest. I et grundlovsforhør dagen efter overbeviste han dommerne om, at han ikke vil slå sig selv eller andre ihjel.

Han havde forestillet sig, at han ikke skulle møde i retten. Der ville han være død forinden. Men det lod sig ikke gøre.
Kirsten Flummer, anklager ved Fyns Politi

En familietragedie

Retssagen om drabsforsøget er højst usædvanlig, fortæller anklager Kirsten Flummer. Men uden at komme med et konkret eksempel er hun sikker på, at sædelighederetssager kan føre til skade på sig selv eller andre - foruden den sociale konsekvens:

- I den her familie har det haft en social konsekvens, fordi den søn, hvis datter det gik ud over, ikke vil have noget med sin far at gøre, fortæller anklager Kirsten Flummer.

Det er netop en frygt for udfaldet af retssagen om en seksuel krænkelse af stedbarnebarnet, som fører til drabsforsøget. I en afhøring fortæller hustruen, som er temmelig dement, men under afhøringen er klar og tydelig, at hvis hendes 79-årige mand skulle i fængsel, så skulle hun ikke være alene. Det ville hun ikke kunne klare.

Men sagen endte altså med en dom på fire måneders betinget fængsel med en prøvetid på to år.

Pædofilidømt farfar skyldig i drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce